Obavijesti

News

Komentari 313

Osudili Koradea: Oteo ih, gazio, tukao i prijetio da će ih ubiti...

Osudili Koradea: Oteo ih, gazio, tukao i prijetio da će ih ubiti...
1

Mario Korade (27) je u siječnju 2015. napao trojicu muškaraca koji su rušili drva u šumi, a jedan je hrast pao na njegovo imanje. Sud mu je odredio dvije godine i dva mjeseca zatvora

VIDEO

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je na dvije godine i dva mjeseca zatvora osudio Marija Koradea (27) iz Velike Veterničke. Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru sudu je dokazalo da je Korade prijetio i protupravno oduzeo slobodu braći Bistrović, Robertu (27) i Nenadu (20) te njihovom susjedu Zlatku Behini (32).  

Osuđen je i zbog iznude prijatelja (25) te sprečavanja dokazivanja. Sud je odbacio optužbu za ilegalno oružja i prihvatio obranu sina pokojnog Ivana Koradea da je streljivo, koje je policija pronašla kod njega doma, ostalo još od njegova oca koji je 2008. godine pobio petero ljudi.

Prema nepravomoćnoj presudi, Korade je kriv jer je lani u siječnju napao Bistroviće i Behina koji su rušili drva u šumi, a jedan je hrast pao na njegovo imanje. Udarao ih je drškom pištolja, gazio po njima, tukao kolcem i prijetio da će ih ubiti. U drugom slučaju, koji je objedinjen u ovoj presudi, od 2012. do kraja listopada 2015. od prijatelja Zdenka M. (26) iznudio je više od 40.000 kuna. Na kraju ga je prijavio za iznudu, jer mu nije više želio davati novac, a ovaj mu je prijetio da će mu pobiti obitelj. Od njega je tražio i da lažno svjedoči u slučaju braće Bistrović.

Korade je još uvijek u Istražnom zatvoru u Remetincu gdje je s kraćim prekidima još od lani. No kako bi izašao van, na slobodi bi napravio neko novo kazneno djelo, pa bi ga vraćali nazad iza rešetaka. Posljednji je put bio na slobodi u rujnu, ali na na to žalilo Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru. Županijski sud u Zagrebu žalbu je prihvatio, pa se Korade morao vratiti u Remetinec gdje će vjerojatno dočekati pravomoćnost ove sudske presude.

Odvjetništvo će se, čim dobije pisanu presudu, žaliti na visinu kazne, jer traže znatno veću od dobivenih dvije godine i dva mjeseca. Žalit će se i na oslobađajuću presudu u slučaju oružja. Pištolj kojim je prijetio policija nije  nikad našla, a za streljivo su uvjereni da je njegovo, jer je nakon smrti njegova oca policija više puta bila u pretrazi, pa tužiteljica Andrea Vrančić smatra da bi to streljivo već puno prije našli.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Sudac je udovoljio Koradeovom zahtjevu kako novinski članci štete njegovom sinu (9).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 313
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS