Obavijesti

News

Komentari 495

Otac tvrdi: 'Nije bio svjestan, slučajno je zamahnuo nožićem'

Otac tvrdi: 'Nije bio svjestan, slučajno je zamahnuo nožićem'
1

Maturant Komercijalno-trgovačke škole Karlo Gustav nožem je ubio Gorana Vidića ispred Hotela Marjan u Splitu. Ubojičin otac tvrdi kako su se njegov sin i njegov prijatelj branili od napada

VIDEO

Moj sin je emotivac, dobar i miran dečko, ne puši, ne pije, nikad u životu se nije potukao, tvrdi Boris Krivec, otac Karla Gustava (18), koji je osumnjičen za ubojstvo vršnjaka Gorana Vidića u subotu navečer na Zapadnoj obali u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

- Suluda je priča da je moj sin iz čista mira nekome zabio nož u prsa. On i njegov prijatelj zatekli su se ispred tog hotela, ali koliko znam, nisu tamo i inače zalazili. Njih dvojicu napala su četiri ili možda pet mladića, oborili su ih i cipelarili po tijelu, licu, svugdje... Moj sin je crn od podlijeva. Izvadio je taj nožić, to je mali švicarski nož, i zamahnuo. Nije ni bio svjestan što se dogodilo u tom trenutku. Ne znam zašto ga je nosio sa sobom, je li mu možda netko prijetio, možda se nije osjećao sigurnim – priča u dahu Boris Krivec, šokiran svime što se dogodilo, što je mladi život ugašen jer, dodaje, nema većeg zla od gubitka djeteta.

Karlo Gustav je njegov sin jedinac. Voli glazbu, za koju je talent naslijedio upravo od oca Borisa, pjevača, aranžera i skladatelja.

Karlo je zaljubljenik u glazbu

- Svirao je gitaru, bas gitaru i bubnjeve, planirao sam mu iduće godine snimiti album. Volio je progresivni rock, jazz rock. To je bio njegov svijet. Nije imao nešto puno prijatelja, ali s ovima s kojima se družio bio je jako blizak. Oni bi dolazili tu, provodili vrijeme u sobi uz grickalice i sokove. Ponekad bi otišli do grada, ali uglavnom je živio povučeno, sklanjao se od incidenata, nikad s njim nismo imali problema. Ne znam Gorana, on nije iz njegova društva – priča nam Boris o sinu, maturantu Komercijalno-trgovačke škole u Splitu.

'Bio je drugačiji'

Učenici koje smo zatekli ispred škole kažu kako je Karlo u autobusu do škole uglavnom šutio. Dodaju da je bio drukčiji, zbog čega su ga ostali u školi stalno zezali, pa i na neki način mobingirali. Ubijeni Goran Vidić bio je član Taekwondo kluba Marjan.

Sjećaju ga se kao pristojnog mladića, finog i uzornog ponašanja. Kod njih je kao junior i kadet osvojio mnoge medalje, no kad je trebao prijeći u seniore, prije godinu i pol, prestao je trenirati. - Koliko znam iz priče ljudi koji su s njim radili, bila je to najobičnija tučnjava.

Ono klasično ‘šta ti oćeš’ – kažu nam u klubu. Karlo Gustav je, nakon što je u subotu u 20.30 sati zabio nož u prsa vršnjaku, pobjegao u autu. S njim je bio i prijatelj, koji je tijekom bijega odbacio nož. Sakrili su se u napuštenom poslovnom prostoru na predjelu Split 3, gdje su ubrzo i uhićeni. Karla Gustava sumnjiče za ubojstvo, a njegova prijatelja za pomaganje nakon kaznenog djela. Dovedeni su pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu nadležnom tužiteljstvu.

Splitski Županijski sud obojici je odredio istražni zatvor. 

Prema drugoj verziji događaja, za koji Boris Krivac kaže da nije istinita, ubijeni Goran je pred Hotel Marjan došao u društvu prijatelja. Sreli su skupinu mladića s kojom su, očito, imali neraščišćenih računa od prije. Jedan od njih opsovao im je majku. Tad su se sukobili. Goran je momka koji je opsovao udario nogom, a odmah nakon toga iz obližnjeg parkiranog auta iskočio je Karlo Gustav, zaletio se prema Goranu i zario mu nož u grudi.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 495
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca