Obavijesti

News

Komentari 10

Pronašli tijelo jednog ronioca, potraga za drugim se nastavlja

Mrtvo tijelo muške osobe pronašla je policija s južne strane otoka Šolte, oko 13 sati i 30 minuta. Slijedi očevid. Još nije potvrđeno o kojem se roniocu radi

VIDEO

Policijski ronioci su oko 13.30 sati u pećini Poganica s južne strane otoka Šolta pronašli tijelo jednog od ronilaca koji su nestali u srijedu navečer. Nedaleko u uvali bio je usidren i gumenjak kojim su dvojica muškaraca u srijedu oko 18 sati isplovili s Brača. 

Policija nije sa sigurnošću mogla reći da li je pronađeni muškarac supetarski javni bilježnik Ervin Kuzmanić (56) ili njegov prijatelj iz Njemačke. No prema neslužbenim informacijama, pronašli su njemačkog državljanina. Obojica su bili ronioci s podužim stažom, a Ervinovi prijatelji i poznanici kažu da je bio veteran ronjenja i zaljubljenik u jedrenje. 

Nijemac (54) je inače bio uspješni arhitekt i instruktor ronjenja koji je, kao brački zet, redovito dolazio na otok. Rodbina je nazvala policiju u srijedu oko ponoći kako bi prijavila njihov nestanak. Odmah je pokrenuta opsežna potraga policije i Lučke kapetanije, koja je nažalost sljedećeg dana rezultirala pronalaskom mrtvog ronioca. 

Pećina Poganica je inače dosta zahtjevna i opasna zbog slijepih kanala, mulja i dubine od 60 metara. Čak i iskusni speleoronioci zaziru od nje, jer se bez konopca i sve potrebne opreme lako zaluta. U ljeto 2002. godine u Poganici je život izgubio češki ronioc Miroslav Kukliš (31), koji se sam ubio nožem, jer nije mogao naći izlaz iz špilje. Tragajući za njegovim tijelom idućeg je jutra poginuo policajac Oliver Marić (25), a njegov kolega Bernard Marić (27) se jedva izvukao živ. 

Ervin Kuzmanić  se prije pet godina povlačio po medijima zbog sukoba s Mariom Zubovićem, bivšim političkim tajnikom HDZ-a i bliskim Sanaderovim prijateljem. Javni bilježnik je novinarima kazao da mu je Zubović prijetio kako ima Bajića i USKOK u malom prstu, te tražio od njega da pobije ovjeru koja je smetala njegovim poslovnim planovima.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa