Obavijesti

News

Komentari 207

Ovo je saborski rječnik: 'Se..š, degeneriku, bitna je veličina...'

Ovo je saborski rječnik: 'Se..š, degeneriku, bitna je veličina...'
1

KOMUNIKACIJA ISPOD SVAKE RAZINE: Cirkus je počeo na sjednici Odbora za Ustav kad su izbacili Ivana Pernara. A onda se ‘boj’ nastavio u sabornici

VIDEO

Na sjednici Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav bio je zahtjev za mišljenjem o povredi Poslovnika Hrvatskog sabora, koji je podnio Peđa Grbin (SDP). Podsjetimo, nakon što je Božo Petrov podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora, sjednicu je nastavio voditi potpredsjednik Sabora Željko Reiner (HDZ).

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:13

Oporba, u prvom redu SDP, tvrdila je da Reiner nema pravo “sjediti u predsjedničkom stolcu” jer više ne postoji parlamentarna većina, što znači da ni on više nije potpredsjednik iz te većine. Nakon sat vremena rasprave članovi Odbora za Ustav, na prijedlog Milorada Pupovca, sjednicu su nastavili iza zatvorenih vrata. Ivan Pernar htio je sjednicu prenositi uživo na Facebooku, ali su ga izbacili. Klub zastupnika HDZ-a prikupio je 76 potpisa da za predsjednika Sabora predlože Gordana Jandrkovića, pa su na Odboru povukli zahtjev te su sjednicu Odbora zaključili. Potom se raspravljalo u sabornici. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Branko Bačić (HDZ) rekao je da su HDZ podržali Tomislav Saucha, Željko Glasnović, HSLS, HDSSB, manjine, HKDS, HDS, Ivica Mišić iz Promijenimo Hrvatsku te Marin Škibola, nezavisni saborski zastupnik iz Kluba Promijenimo Hrvatsku. 

Na upit 24sata znači li glas za Jandrokovića i glas za novu većinu, nezavisni Škibola odgovorio nam je: “Ne, to je glas za funkcioniranje Sabora i stabilnost. Zagovaram manjinsku Vladu u kojoj će oporba imati veću kontrolu nad Vladom”. 

- Škibola je rekao da je potpis pitanje samo tehničke prirode. Danas vam je pitanje veličine a ne tehnike - rekao je Arsen Bauk (SDP). 

Ivan Vrdoljak (HNS) pozvao je na političku kulturu. 

- Pozivam kolege iz SDP-a i Mosta da potpišu našu inicijativu za opoziv premijera Andreja Plenkovića. To je jedini način da se utvrdi većina - poručio je Vrdoljak. 

- Koliko vas je mislilo da će general Glasnović jučer otići a danas se vratiti? Da će Bruna Esih jučer glasati a danas nema njenog potpisa? Ovo je vrijeme razotkrivanja - kazao je je Gordan Maras (SDP). 

- Papiga najbolje leti, a najgore govori. Ima li po Poslovniku nešto protiv ovakvih papiga da se ne vrijeđa - poručio je Glasnović. 

- Ja nisam onaj koji je jučer otišao a danas se vratio. Nisam potpisivao proglas da neću sa Srbima, a danas drugačije - odgovorio je Maras, nakon čega su odjednom svi počeli galamiti jedni na druge. Maras je počeo vikati na Reinera da izbaci Glasnovića jer mu prijeti. 

- Izbacite ga. Govori mi da sam degernik i da serem. Njega nećete izbaciti jer vam treba glas - rekao je Maras. 

- Kolega Maras, ne derite se na mene, nitko vam ne prijeti - rekao je Reiner. 

- Sve za glas, glas ni za što - odgovorio je Maras. 

Bauk je predložio stanku, a Reiner je prihvatio. Smijenili su Božu Petrova. Za novog predsjednika Sabora izabrali su Gordana Jandrokovića.

Arsen Bauk: Gordane, izdrži

Ovo je jedan od najtužnijih dana u povijesti ovog parlamenta. Kolega Podolnjak, vi ste rekli da vam je žao Jandrokovića zbog toga, ali ja mislim da njemu nije žao. On samo želi sjesti u predsjedničku fotelju. Jedini koji je sačuvao dostojanstvo je Božo Petrov - poručio je Grmoja. Podolnjak se nadovezao i poručio kako je Petrov časno dao ostavku. 

- Je li sramotno ono što se događalo zadnjih tjedana dana ili ne, to će ocijeniti građani. Činjenca je da su danas maske pale. Ako onima koji danas idu napraviti parlamentarnu većinu, koja nije vladajuća većina, drže do legitimiteta doći će i dati prijedloge ministara. Osvjetlat će obraz sebi i zastupnicima. Danas svjedočimo prijevari svih građana - poručio je Mostov Božo Petrov. 

- Parlamentarnu većinu čini 56 zastupnika HDZ-a, drugi junior partner SDSS sa tri zastupnika, dva HDS-a i 15 pojedinaca što stranačkih, što nestranačkih. Možemo ih nazvati socijalistički savez radnog naroda, od desnice, ljevice i desnog krila Udbe.
Gordane, izdrži - poručio je Bauk te je sa svojim kolegama iz SDP-a napustio sabornicu.

Pernar Glasnoviću: Lupite šakom udbašima

Gospodine Glasnoviću, ako ne pritisnete zeleno svjetlo, ući ćete u povijest kao čovjek koji je lupio šakom o stol i rekao: ‘Neće komunisti udbaši voditi Hrvatsku’ - poručio je Pernar Željku Glasnoviću.

Glasnović Pernaru: 'Kad ste branili Hrvate u BiH' 

Mister Pernar, papiga najbolje govori, a najgore leti. Ja ne trebam savjet za savjest. Kad ste se ikada digli i rekli da su Hrvati iz BiH zapostavljeni, odgovorio je Željko Glasnović Ivanu Pernaru.

Šeparović: Reagirat ću prijeđu li granice ustavnosti 

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je da se Ustavni sud neće miješati u trenutne političke odnose u Saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona. 

- Postoji li parlamentarna većina, odlučuje se u posebnom postupku, i to u glasanju o povjerenju Vladi, o proračunu i drugim slučajevima predviđenima Ustavom, zakonom i Poslovnikom - rekao je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'
IZVUČENI DOBITNICI

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'

Dobitnici pet nagrada od 5000 kuna u nagradnoj igri 24sata su Katica Galinec, Elizabeta Petrik, Danijel Dreven, Ivica Tuk te Ignac Vrančić. Čestitamo sretnim dobitnicima!

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati
OPEL

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati

U petak oko podneva izvlačili smo sretnog dobitnika novog prostranog Opel Crossland X. Super nagrada odvest će se do otoka Pašmana, gdje će ugledati svojeg novog vlasnika
Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy
SAMSUNG S8+

Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy

U utorak u prostorima redakcije 24sata izvukli smo osam sretnih dobitnika novog Samsunga Galaxy S8+ iz bubnja prepunog kuverti iz čitave Hrvatske, saznajte tko su sretni dobitnici