Obavijesti

News

Komentari 183

Manijak na slobodi: Bojim se da opet ne napadne neko dijete

POTRESNO ISKUSTVO Mama Kristina Koren (37) koja je uhvatila pedofila razočarana je jer manijaku (62) nije određen istražni zatvor. Sad se pita je li sve to bilo uzalud...

VIDEO

Ne spavam noćima, zbog stresa sam završila i na Hitnoj. Bijes ne jenjava i užasno sam razočarana zbog svega, potišteno je rekla Kristina Koren (37), hrabra majka koja je krajem siječnja stala na kraj pedofilu koji je uznemiravao njezinu kćer (14).

Naime, policija je 62-godišnjeg manijaka kazneno prijavila za spolno uznemiravanje, ali on je i dalje na slobodi. Protiv njega su pokrenuli istragu, ali mu nisu odredili istražni zatvor. Iz Općinskog državnog odvjetništva kratko su odgovorili da istražni zatvor nisu zatražili jer nisu postojale zakonske pretpostavke za njegovo određivanje. Točnije, procijenili su kako ne postoji opasnost od bijega, utjecaja na svjedoke ili ponavljanja djela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Kad je njezina djevojčica uplakana došla kući i rekla joj da ju je stariji muškarac pred zgradom na Savici pitao hoće li mu dirati spolovilo, Koren nije dvojila. Obukla je jaknu i krenula u potragu. Trčala je za njim i cijelo vrijeme bila na vezi s policijom, koja je manijaka opkolila u Folnegovićevu naselju. Sad se pita je li sve to bilo uzalud.

- Ne znam što je trebao napraviti, baciti je u zid ili nasrnuti na nju da netko reagira? Što je najgore, inspektori su me cijelo vrijeme uvjeravali da je manijak u pritvoru - priča nemoćna majka.

Da stvar bude još gora, obitelj pedofila živi tek nekoliko zgrada od Kristine Koren i njezine djece. I oni su ostali zapanjeni činjenicom da je njihov član obitelji osumnjičen za gnjusno (ne)djelo. Pedofil živi u zapadnom dijelu Zagreba. Svi ga znaju kao mirnog i dobrog susjeda. Do njegova komentara nismo uspjeli doći jer ga nismo zatekli kod kuće. Olakotna okolnost je to što mu je ovo prva mrlja u dosjeu. Međutim, istražitelji sumnjaju da je i ranije uznemiravao djecu, ali ga dosad nisu uspjeli uhvatiti.

- Bojim se da će opet napasti neku djevojčicu. Javilo mi se nekoliko djevojaka koje tvrde da ih je prije nekoliko godina uznemiravao isti čovjek, ali njihovi roditelji to nisu prijavili policiji - rekla je Koren.

Nada se da će pravda ipak biti zadovoljena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji