Obavijesti

News

Komentari 17

'Penava će znati pronaći mjeru, a ima pravo na nezadovoljstvo'

'Penava će znati pronaći mjeru, a ima pravo na nezadovoljstvo'

Vukovarski gradonačelnik na društvenim mrežama poručio je da se srami institucija ove države. Branko Bačić (HDZ) ga razumije, a Darinko Kosor (HSLS) poručuje da se odluke pravosuđa trebaju poštivati.

VIDEO

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na društvenim mrežama poručio je da se srami institucija ove države, a Branko Bačić (HDZ) kaže da, koliko je iščitao, Penava govori o neovisnim pravosudnim institucijama. 

- Postoji trodioba vlasti i nerealno bi bilo očekivati da bi izvršna vlast mogla utjecati na odluke pravosudnih tijela. Vlada to ne smije, bez obzira na to što se i ja često ne slažem s odlukama tih tijela. Mogu ih samo komentirati, na njih ne mogu utjecati. Razumijem Penavu, on je u specifičnoj situaciji, traume rata najviše se osjećaju u Vukovaru i često njegove reakcije razumijem. Ali, niti jedna Vlada nije do sada napravila za istraživanje ratnih zločina kao ova - kazao je. 

Na pitanje radi pritisak na pravosuđe Bačić kaže kako to iščitavam kao njegovo nezadovoljstvo Penave pravosudnim institucijama. 

- On se svaki dan susreće s ljudima čiji su članovi obitelji stradali u ratu. Ali, nisam pristaša pritiska na sudbenu vlast. Penava je nezadovoljan što se neki slučajevi dosad nisu riješili. On ima pravo na nezadovoljstvo i razumijem ga. Penava će znati pronaći mjeru - poručio je. 

Darinko Kosor (HSLS) na Penavinu objavu odgovara da se trebaju poštivati odluke pravosudnih tijela. 

Zagreb: Klub zastupnika HDZ o kandidatu za novog guvernera HNB-a

- Ako ćemo svaku odluku suda komentirati s političkih pozicija, onda se vraćamo u ona stara vremena kada je politika bila iznad pravosuđa, a nadam se da demokratska Hrvatska nije u tom stanju - rekao je.
kada je riječ o SDSS-u Kosor je poručio kao je odluka stranke jasna. 

- Mi se ni u čemu ne slažemo sa stavovima Milorada Pupovca. Mislim da je rekao tešku glupost, prije svega, na štetu Srba u Hrvatskoj, ali su naša tijela odlučila da to ne bude povod da izađemo iz koalicije. Ali kao demokratska stranka o tome smo raspravljali i nitko nam to ne može zabraniti i ponovno ćemo za dva mjeseca raspravljati - rekao je Kosor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.