Obavijesti

News

Komentari 4

Penava pozvao Vukovarce da doprinesu bržem razvoju grada

Penava pozvao Vukovarce da doprinesu bržem razvoju grada
1

Grad Vukovar je napravio sve pretpostavke koje je mogao za razvoj gospodarstva, a sada očekujemo od Vlade da nam olakša administrativne poslove, kaže Penava

VIDEO

U povodu Dana grada, koji Vukovarci proslavljaju na spomendan zaštitnika sv. Filipa i Jakova, u utorak je u Hrvatskom domu održana svečana sjednica Gradskoga vijeća, s koje je gradonačelnik Ivan Penava pozvao sve Vukovarce da svojim idejama doprinesu bržem razvoju i ljepšem izgledu grada, te zajedno krenu graditi jedan bolji Vukovar.

 Podvlačeći "crtu" ispod svega onog što je u Vukovaru učinjeno u proteklih godinu dana, Penava je kazao kako ga žalosti činjenica da je Vukovaraca dvostruko manje nego prije Domovinskog  rata i što mladi iseljavaju.

 "Svi se skupa, uključjući i državu moramo potruditi da osiguramo perspektivu i budućnost svima koji žele živjeti u Hrvatskoj, a ne sumnjam da su to i mladi koji zbog bolje budućnosti odlaze u inozemstvo", rekao je i zahvalio Vladi Tihomira Oreškovića koja se "stavila na raspolaganje" građanima i gradskim vlastima Vukovara.

 "Grad Vukovar je napravio sve pretpostavke koje je mogao za razvoj gospodarstva, a sada očekujemo od Vlade da nam olakša administrativne poslove te da nam kroz novi Zakon o Vukovaru pomogne privući gospodarstvenike, kako bi na taj način zadržali našu mladost u gradu, odnosno zaustavili trend iseljavanja", poručio je predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Igor Gavrić, kritizirajući SDSS čiji vijećnici nisu došli na svečanu sjednicu Gradskog vijeća. Naime, sjednici nisu nazočili vijećnici SDSS-a, kao ni zamjenik gradonačelnika Srđan Milaković koji nakon napuštanja SDSS-a djeluje kao nezavisni.

 U ime predsjednice Republike Vukovarcima je Dan grada čestitao ministar obrane Josip Buljević, poručivši kako se Vukovar "stalno nalazi u srcu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović" koja, kazao je, potiče i podržava nastojanja da gospodarska politika bude integrirana s demografskom politikom. Govorila je i HDZ-ova saborska zastupnica i zamjenica vukovarskog gradonačelnika Marija Budimir, izrazivši poštovanje prema svima onima čija je žrtva u Domovinskom ratu ugrađena u današnji slobodarski Vukovar.

 Zaslužnim pojedincima, ustanovama, udrugama i tvrtkama uručene su gradske nagrade i priznanja, a među inima povelju o proglašenju počasnim građaninom Grada Vukovara primio je ratni zapovjednik obrane grada Vukovara 1991. godine Mile Dedaković, koji je pozvao državne vlasti da više učine za dobrobit Vukovara i Vukovaraca,

 Uoči sjednice Gradskog vijeća, vijence je podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo grada Vukovara te braniteljskih i stradalničkih udruga grada, županije kao i gradova prijatelja, a potom je molitvu za sve poginule i nestale predvodio gvardijan, fra Ivica Jagodić. U Župnoj crkvi sv. Filpa i Jakova služena je sveta misa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.