Obavijesti

News

Komentari 147

Pernar dobio 2000 kuna pa je novac dao u humanitarne svrhe

Pernar dobio 2000 kuna pa je novac dao u humanitarne svrhe
1

Pernar je u Splitu gdje će preuzeti ključeve Grada na Spli'skom krnjevalu i usput se 'oženiti' Avom Karabatić. Za sudjelovanje na karnevalu Pernar je dobio 2000 kuna. Dao ih je udruzi Naš svijet

VIDEO

Ivan Pernar ovaj je vikend odlučio provesti u Splitu gdje će, između ostalog, u nedjelju preuzeti ključeve Grada na Spli'skom krnjevalu i usput se 'oženiti' Avom Karabatić. Za sudjelovanje na karnevalu Pernar je od organizatora dobio 2000 kuna, no on je taj novac odlučio dati u humanitarne svrhe, preciznije udruzi Naš svijet koja brine o djeci s teškoćama u razvoju. 
- Jedna mama koja prati Ivana Pernara na Facebooku vidjela je njegovu objavu da mu se jave udruge za donaciju. Nama zaista treba novac jer smo od dobili gradski prostor za rad, no treba nam novac kako bismo ga mogli adekvatno urediti i opremiti, maksimalno prilagoditi našim malim korisnicima. Svaka pomoć nam je dobrodošla, a i sam Pernar je kazao kako je sramotno i tužno da država ne radi svoj posao već da se pojedinci moraju sami boriti – kaže Katija Borčić, senzorno-integracijski terapeut i predsjednica udruge Naš svijet, koja se brine o djeci teškoćama u razvoju. 

Pernar je kazao kako kao zastupnik ne smije primati novac sa strane jer bi taj novac morao vratiti u proračun pa je pitao organizatore kako će to izbjeći. 
- Oni su ponudili rješenje da s računa karnevala novac uplatimo udruzi. Mediji su me pokušali prikazati kao materijalistu, ali svugdje gdje nije bilo zarade, ja bih išao za nula kuna, bilo bi mi drago počastiti. Počeli su me zvati klubovi na događaje, a njima je jedini i isključivi cilj zarada. Ja sam na kraju rekao 'ok'. Ali novac koji ide na moju gažu ide onima kojima treba jer ja ga ne mogu primiti. Sretan sam što su se ove mlade žene organizirale same, jer da su čekale državu da im nešto organizira, one do sudnjeg dana ne bi to dočekale – kazao je Pernar koji je sastanak s predstavnicama udruge Naš svije prenosio uživo na svojoj Facebook stranici. Pernar je podsjetimo, prije nekoliko dana u fokus javnost došao nakon što je od primoštenskog kluba Aurora za svoj dolazak tražio 800 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)