Obavijesti

News

Komentari 9

Jezive priče o kuharima koji su tragično stradali na svom poslu

Jezive priče o kuharima koji su tragično stradali na svom poslu
1

Rad u kuhinji često je fizički naporan i psihički iscrpljujuć posao. Uz toliki pritisak, kuharima nije lagano, pa može doći i do nezamislivih tragedija na poslu. Ovo je pet priča od kojih se ledi krv u žilama...

VIDEO

1. U rujnu 2012. godine, 46-godišnji Stephan Stolze kuhar u restoranu u Key Largu (Florida), zgrabio je nož iz kuhinje i ušao u blagovaonicu. Pred njegovim kolegama, Stolze je stavio nož na desnu stranu vrata i prerezao si grlo. Krvareći, Stolze je otrčao do svog stana koji se nalazio iznad restorana. U međuvremenu, zaposlenici restorana ljuti i zbunjeni, obrisali su krvavi prizor kad su gosti počeli stizati na večeru.

Robin Schaupp, vlasnik restorana, bio je na sastanku kada je došlo do incidenta. Čim je bio obaviješten, odjurio je na kat i pronašao Stolzea kako leži mrtav na tlu. Njegovi su kolege tvrdili da je postao depresivan nakon prekida s djevojkom i da se želio vratiti u svoju rodnu Njemačku. Međutim, na savjet svoga oca, Stolze je ostao u Key Largu, jer u Njemačkoj nije imao mnogo prilika za posao.

2. Kineskog kuhara Pena Fana snašla je bizarna smrt kada ga je ugrizla zmija koju je pripremao za jelo. Kuhar je spremao specijalitet od kobrina mesa, a kada je 20 minuta poslije išao baciti ostatke u smeće, ugrizla ga je kobrina glava. Kuharu Pen Fanu zmijin otrov je brzo ušao u krvotok i nisu ga na vrijeme uspjeli dovesti do bolnice da mu daju protuotrov.

- Ovo je iznimno neobičan slučaj. Sam je spremao zmiju i jednostavno nije imao sreće - rekao je glasnogovornik policije.

Stručnjak Yang Hong-Chang, koji se 40 godina bavio proučavanjem zmija, rekao je kako svi reptili mogu funkcionirati do sat vremena nakon što izgube dio tijela, ili čak, kao u ovom slučaju, cijelo tijelo.

- Sasvim je moguće da je glava još funkcionirala i da je ugrizla kuhara za ruku. Iako je zmija bila mrtva, refleksi su još radili. To znači da zmije mogu ugristi i ubrizgati otrov čak i nakon što im se odsiječe glava - objasnio je Hong-Chang.

3. Jay Luther (47), popularni kuhar i vlasnik Germantown Caffe Easta u Nashvilleu, zatvorio je vrata kafića u petak navečer nakon nestanka struje. Da bi očuvao hranu, premjestio ju je u veliki zamrzivač gdje se nalazio suhi led. Kada se napajanje vratilo u nedjelju navečer, Luther je odlučio provjeriti hranu. Ušao je u zamrzivač i ostao zarobljen kada su se vrata za njim zatvorila.

Nije imao mobitel, a gumb za otvaranje vrata hladnjaka iznutra nije radio. Međutim, Luther je bio u mogućnosti uključiti alarm, što je i učinio. Stigli su policajci koji su zaključili da je to lažna uzbuna, jer su vrata zaključana i nije bilo ni traga provali. Trinaest sati kasnije, Lutherovo beživotno tijelo pronašli su njegovi suradnici u unutrašnjosti zamrzivača. Nagađa se da je uzrok smrti bio udisanje ugljičnog monoksida od suhog leda.

POGLEDAJTE VIDEO: Jezive priče o smrti kuhara

Pokretanje videa...

00:50

4. Guadalupe Maldonado (46) preselio se sa svojom ženom i troje djece u Chicago iz Meksika. U Chicagu je radio kao kuhar u restoranu Chicken & Pasta Brown. Iako nije imao mnogo novaca, on je volio svoj posao i priliku da pruži njegovoj obitelji bolji život. Po planu, Maldonado je uvijek bio doma do 22:00. U toj hladnoj noći u siječnju 1993. godine, dvojica su ušla u restoran nedugo prije zatvaranja u 21:00. Nekoliko trenutaka kasnije, uslijedila je pljačka.

Zaposlenici Lynn Ehlenfeldt (49) naređeno je da otvori sef. Nakon toga, rekli su joj da se okrene. Prerezali su joj grkljan. Još jedan radnik pokušao je pobjeći, ali je bio upucan u leđa i ubijen. Preostalim zaposlenicima kojih je bilo pet, uključujući Maldonada, naređeno je da uđu u zamrzivač gdje su i pogubljeni. Slučaj je otišao neriješen punih devet godina, sve dok policija nije uhitila Juan Luna i Jamesa Degorskog uz pomoć DNK dokaza. Luna i Degorski su proglašeni krivima i osuđeni na doživotni zatvor.

5. Homaro Cantu (38) bio je kuhar kojem je uvijek sve polazilo za rukom. Bio je kuharska zvijezda koja je u vlasništvu imala dva restorana. Bio je i autor dviju kuharica i krenuo je otvarati dvije pivovare.

No, u travnju 2015., Cantu je pronađen obješen u vlastitoj pivovari u ChicaguOni koji su ga poznavali bili potpuno šokirani, jer nisu nikada na njemu primijetili nikakve znakove očaja ni depresije. Nažalost, nije sve bilo kao što se činilo. Cantu, koji je bio poznat po svojoj jedinstvenoj kuhinji, proživljavao je ogroman financijski pritisak.

Alexander Espalin, njegov bivši partner i investitor, optužio je Cantua za korištenje poslovnih novčanih sredstava za osobne troškove, kao što su putovanja. Očigledno, Cantu je iskopao rupu tako duboku da je osjetio da je smrt njegov jedini izlaz...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa