Obavijesti

News

Komentari 307

Petrov i smijenjeni ministri idu na lokalne izbore protiv HDZ-a

Petrov i smijenjeni ministri idu na lokalne izbore protiv HDZ-a
1

Most ide uzeti što više glasova HDZ-u. Možda je najzanimljiviji Zagreb, gdje su počeli pregovarati s Brunom Esih, a opće je poznato da su Hasanbegović i Petrov u dobrim odnosima

VIDEO

E, nema milosti na lokalnim izborima, uzet ćemo im što više glasova, pa neka onda koaliraju s lijevima. Nema se više što skrivati, idemo u rat na lokalnoj razini, poruka je sugovrnika iz Mosta HDZ-u za predstojeće lokalne izbore.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:14



Most ide uzeti što više glasova HDZ-u, a smjenjeni ministri i dužnosnici već sljedeći tjedan priključuju se bitci za lokalne izbore. Možda je najzanimljiviji Zagreb, gdje su počeli pregovarati s Brunom Esih, zastupnicom koja s desna uzima najviše glasova HDZ-u, pa čak po nekim anketama osvaja i više od HDZ-ova kandidata Drage Prgometa. U Zagrebu sigurno Most gura sad već bivšeg ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića. Razmatra se i opcija da Mostov trenutačni kandidat za Zagreb Marko Sladoljev odustane od kandidature ako se dogovore s Esih. No čak i bez toga, idu na dogovor s njom, a naš sugovornik tvrdi da će to biti „desna, poštena koalicija“. Esih je već najavila da neće podržati Vladu Plenkovića, a opće je poznato da su Zlatko Hasanbegović i Božo Petrov u dobrim odnosima.

Sam Petrov također ide na izbore. Nosit će listu za Dubrovačko neretvansku županiju i tako s Nikolom Grmojom činiti tandem protiv HDZ-a. 

Ante Čikotić, dosadašnji državni tajnik u ministarstvu zaštite okoliša, ide umjesto Roberta Pauletića u utrku za gradonačlenika Splita.

Ministar unutarnjih poslova će vjerojatno ići u utrku za čelnika Ploča ili će nositi listu za taj grad, ali to još nije odlučeno. No, sigurno će se Orepić uključiti u izbornu utrku u Dalmaciji. Ivan Kovačić, dosadašnji ministar uprave i potpredsjednik Vlade ići će najverojatnije kao zamjenik Miri Bulju u utrci za splitsko dalmatinskog župana, a druga opcija je da bude nositelj liste. 

Ante Šprlje jedini se neće kandidirati jer je on sudac i to mu je zabranjeno. Naš sugovornik iz Mosta je uvjeren da će Most s ovim rošadama nakon smjene ministara od strane HDZ-a požnjeti značajniji uspjeh u Dalmaciji, tako učvrstiti svoju poziciju i oslabiti HDZ. Ono što je sigurno da će borba između Mosta i HDZ-a na ovim izborima biti jača nego desnice i ljevice. 

Smjene u Vladi i pucanje koalcije za obije strane je  zatvorilo vrata neke buduće suradnje čak i nakon parlamentarnih izbora koji su izgledni na jesen ako Andrej Plenković ne složi novu većinu u Saboru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 307
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.