Obavijesti

News

Komentari 72

'Petrov je odgovoran za krizu. Neodlučan je i nekompetentan'

'Petrov je odgovoran za krizu. Neodlučan je i nekompetentan'
1

Ivan Lovrinović slaže se s izjavomTomislava Karamarka da bi bilo najbolje da Vladu napuste premijer, Karamarko i Petrov.  Smatra da bi to otvorilo prostor za opstanak koalicije

VIDEO

Mostov saborski zastupnik Ivan Lovrinović slaže se s izjavom potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka da bi bilo najbolje da Vladu napuste premijer Tihomir Orešković, Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov. 

- Voda se među njima zamutila, komunikacija nikakva pa nije logično očekivati da bi bilo kakav novi početak među njima bio moguć.

Lovrinović ističe da je Karamarko očito svjestan da najavom mogućnosti da odstupi ne brani samo sebe. Smatra da bi Karamarkov odlazak otvorio prostor za opstanak sadašnje koalicije, ali bi značio i stabilizaciju unutar samoga HDZ-a u kojemu vrije.

- Mnogi su očekivali da Karamarko neće odstupiti i zato je njegova najava da bi se mogao povući pozitivan potez koji bi on morao realizirati. Uz njega morali bi otići Orešković i Petrov. Orešković nema izborni legitimitet, ne poznaje dobro našu situaciju i nema širinu potrebnu za premijera. U početku je predstavljan kao as iz rukava, ali je njegov nastup 22. siječnja kada se odlučivalo o vladi bio toliko neuvjerljiv da sam glasovao protiv takve vlade koju će on voditi. Sada mi je drago da sam bio u pravu.

Lovrinović smatra da je jučerašnja kritika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na račun Vlade, da joj je program neambiciozan, da stopa rasta BDP-a od 2% ne rješava probleme itd dodatni argument za njegov odlazak. Ipak, dodaje da se Orešković pokazao učinkovit u brzoj prodaji državne imovine, konkretnije dijela Končara i hotela na Korčuli. Osim toga, ističe Lovrinović, priča se da je vrlo fokusiran na stanje u HEP-u i na njegovu privatizaciju što, smatra, svakako treba spriječiti.

- HDZ ga je doveo, a HDZ ga sada i ruši. U novom preslagivanju HDZ bi trebao ponuditi premijera koji gradi, pokreće, a ne trgovca. Orešković je bez izbornog legitimiteta i pomalo je smiješno njegovo ponašanje i izjave da bez obzira na sve on želi nastaviti kako bi spasio Hrvatsku. 

Lovrinović smatra da ako Karamarko ode, Petrov nema argumenata za ostanak. Smatra ga najodgovornijim za krizu u Vladi.

- Božo Petrov je na temelju zahtjeva SDP-a za ispitivanjem odgovornosti Karamarka u slučaju INA-MOL zatražio njegovo povlačenje iz Vlade. Ubrzo nakon toga Orešković je zatražio da i Karamarko ali i on napuste vladu što je Petrov prihvatio ukoliko je to u interesu nacije i države. Sada kada je jasno da Karamarko odlazi, Petrov nema argumenta da ostane. Pored toga pokazao se nekompetentan i neodlučan. Samo moraliziranje bez učinaka pokazalo se nedovoljnim jer Vlada mora djelovati a ne filozofirati.

- Upravo je Božo Petrov najodgovorniji zašto je došlo do ove krize. Nakon što je Most nakon izbora uspio Milanovića i Karamarka izbaciti iz trke za premijera, na što su oni pristali, on je zbog straha, neiskustva i nedovoljnog znanja rekao da ne želi i ne može biti premijer. Zbog toga se pojavio Orešković i svi drugi problemi nakon toga. Pored toga, izdao je ekonomski program Mosta na temelju kojeg smo dobili toliko mandata u Saboru - smatra Lovrinović.

Lovrinović vjeruje da će odlazak njih trojice otvoriti prostor za novo resetiranje Vlade, ali ističe se ovaj put ne smije pogriješiti u izboru čelnih ljudi.

- Ako nakon odlaska Karamarka Petrov bude inzistirao na obrani Oreškovića i svom ostanku u Vladi, to će značiti da on ima neke druge instrukcije, ciljeve i namjere, te da je njegova spremnost da se žrtvuje za državne i nacionalne interese bila neiskrena. Ako HDZ ne smije biti talac Karamarka, tada ni Most ne smije biti talac Petrova - zaključuje Lovrinović u svojoj objavi na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.