Obavijesti

News

Komentari 179

Petrov: Što se tiče politike, Hrvatska je jako čudna zemlja

Petrov: Što se tiče politike, Hrvatska je jako čudna zemlja
1

Potpredsjednik Vlade nije želio komentirati pokretanje SDP-ove inicijative za opoziv Tomislava Karamarka: 'Nije korektno komentirati dok se ne donese odluka'

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov u Saboru je komentirao galsovanje koje bi se u srijedu konačno trebalo odviti. Most će, kaže, biti u punom sastavu, kao i uvijek dosad. 

'Glasat će se u srijedu i u petak'

- Mislim da smo primjer odgovornosti u Saboru i dolazaka ne samo na glasovanje nego i na sve sjednice - rekao je. Nada se i vjeruje da će biti kvoruma. Oko toga je razgovarao i s Tomislavom Karamarkom. 

- Kontaktirali smo jučer u vezi toga i maloprije je bio na užem kabinetu. Namjera jest da se glasuje i sutra i u petak, tako da ne mislim da će biti problema - dodao je, a odgovorio i na pitanje hoće li se glasovati o uredu bivšeg predsjednika Stipe Mesića. 

- Nadam se, za promjenu - kazao je kroz smijeh. 

'Trebale bi biti sankcije ako primate plaću, a ne dolazite na posao'

Upitan je i bi li trebalo biti sankcija za zastupnike koji se sutra eventualno ne pojave.

- Pa ja mislim da bi trebale postojati sankcije za svaki vaš radni dan za koji primate plaću, a ne dolazit na posao - odgovorio je. 

Bez komentara o opozivu Karamarka

Osvrnuo se i na pokretanje SDP-ove inicijative za opoziv Tomislava Karamarka.
 
- Mislim da nije korektno dok određene ustanove obavljaju svoj posao, jedan je postupak u tijeku, na bilo kakav način to komentirati. Mi možemo komentirati njihovu odluku kakva bude, ali na bilo kakav način utjecati na njihovu odluku, a to je moguće ukoliko komentirate, mislim da nije korektno - rekao je Petrov.

'Hrvatska je čudna zemlja što se tiče politike'

Novinari su ukazali na to da u drugim zemljama prilikom naznake bilo kakvog skandala političar odstupi dok u Hrvatskoj nije slučaj. 

-  Hrvatska je čudna zemlja što se tiče politike. Ne bih uzimao samo kao primjer zadnjih mjesec ili zadnjih 6 mjeseci, već zadnjih 25 godina - zaključio je.

'Nisam najavio izbore, već da najesen počinju najveći reformski paketi' 

Pojasnio je kako u svojoj ranijoj izjavi nije najavio prijevremene izbore

- Mislim da je vrlo jasno da je Vlada u ovom trenutku stabilna što se tiče i većine u Saboru. Jasan je i razlog zašto smo mi ušli u ovu priču, da se provedu promjene za koje smo se zalagali i prije izbora. To je jedini naš interes i normalno da, ako jedna od strana nije zadovoljna, jer se nije ostvario njezin interes, već naše promjene, da onda ne vidimo razloga u postojanju takve Vlade. Ali s druge strane ja vjerujem da smo se posložili, vjerujem da su i svi napadi i neke dječje bolesti prošli i zaista se nadam da ćemo početi raditi. Ono što sam rekao što se tiče jeseni, rekao sam da najesen počinju najveći reformski paketi, što se tiče akcijskog plana reformi i onda, ako tu zaškripi, to je možda najfragilnija točka, možda su zbog toga komentirali da sam najavio izbore, a nisam - rekao je Petrov. 

'Ako prestanem vjerovati u ovu suradnju, znat ćete'

Ipak, dodao je da je i dosad moglo biti puno bolje.
 
- Naravno da ne možemo biti zadovoljni kada prijedlozi zakona koje smo uputili u proceduru još uvijek čekaju. Nije to tempo na koji smo se mi naviknuli raditi i koji smo priželjkivali, ali opet, ja vjerujem da će se moći nastaviti raditi. Ukoliko prestanem vjerovati, znat ćete - zaključio je.

'Prgomet sve zna, i kad nema informacije'

Na pitanje je li u svađi s Ivicom Relkovićem, zaključio je kako mu je ono vjerojatno upućeno zbog komentara Drage Prgometa (Hrid) da je Relkovićev odlazak očito rezultat neslaganja s njim. 

- U svađi? To pitate radi izjave gosp Prgometa. Mislim da bih mogao težiti postati sličan nekom gospodinu Prgometu budući da on sve zna i kad nema informacije - rekao je i dodao kako je u ponedjeljak bio na dva sastanka s Relkovićem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.