Obavijesti

News

Komentari 19

Pijavica u Makarskoj: Stvorila se u minuti, bila je visoka i jaka

Pijavica u Makarskoj: Stvorila se u minuti, bila je visoka i jaka
4

Čitatelj iz Makarske snimio je meteorološki događaj dana. Nad morem u Bračkom kanalu oko 14.20 sati pojavila se visoka pijavica. Za sada nema prijava o bilo kakvoj šteti

VIDEO

Stvorila se u minuti, oko 14.20 sati na moru u Bračkom kanalu, ispred Makarske. Bila je visoka i jaka, opisao nam je jedan od čitatelja koji je u Makarskoj u subotu popodne snimio pijavicu nad morem. 

- Nisam vidio nikakve brodice ondje gdje je udarila, pa sumnjam da ima ikakve štete ili da je netko ozlijeđen. Trajala je četiri do pet minuta, a onda se raspala - dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:06

Nova sredozemna ciklona nazvana Hera obilježava početak središnje dekade mjeseca. Jače grmljavinsko nevrijeme u petak je zahvatilo Jadran. Grmljavine je bilo i u dijelu Dalmacije, posebno oko Šibenika.  Prema sredini dana kiša je na sjeveru Jadrana pojačavala, a do kraja dana oborina se uz jačanje ciklone proširila na veći dio zemlje. U višem gorju je u rano poslijepodne kiša brzo okrenula na snijeg, a do večeri snijeg je počeo padati u Gorskom kotaru gdje na cestama vladaju zimski uvjeti.

U prvom dijelu subote u većini predjela oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U dijelu Dalmacije moguće je i nevrijeme s tučom i većom količinom oborina. U višem gorju padat će snijeg, a snježna granica u Dalmatinskoj zagori prolazno se može spustiti na oko 500 metara nadmorske visine. Prestanak oborina i djelomično razvedravanje, koji će već ujutro zahvatiti sjeverni Jadran, postupno će se popodne širiti na njegov ostatak. Umjerena do jaka bura i tramontana zapuhat će na sjevernom Jadranu, a u Dalmaciji će prijepodne puhati umjeren do jak lebić i pulenat. Zbog premještanja ciklonalnog centra moguća je i ciklonalna plima, osobito u južnoj Dalmaciji. Na otvorenom moru Dalmacije sredinom dana zapuhat će olujna tramontana, a do večeri umjerena do pojačana tramontana zapuhat će u cijeloj Dalmaciji. Jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 9 do 15°C. Najviše dnevne bit će neznatno više od jutarnjih. U drugom dijelu dana, a osobito navečer, posvuda osjetan pad temperature.

Do kraja dana u unutrašnjosti oblačno sa sve češćom i jačom kišom koja će se postupno širiti prema istoku. U gorju će tijekom večeri kiša okrenuti na snijeg kojeg u višim zonama može pasti više od 30 cm, a u noćnim satima snježna granica će se spuštati prema nizinama. Zapuhat će umjeren vjetar sjevernih smjerova uz postupni pad temperature.

U nedjelju suho i djelomično sunčano, ali hladno. Puhat će povremeno umjeren sjeverac. Jutarnja temperatura od -5 do 0, a najviša dnevna između 1 i 6 Celzijevih stupnjeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke