Obavijesti

News

Komentari 236

Tragedija: Poginuli pirotehničar (60) je bio otac šestero djece...

Tragedija: Poginuli pirotehničar (60) je bio otac šestero djece...
5

NOVA TRAGEDIJA: Pirotehničar je poginuo danas oko 8.30 sati ujutro. Neslužbeno se doznaje da je stradao od mine PROM-1. Više informacija bit će poznato nakon očevida

VIDEO

U ponedjeljak ujutro oko 8.30 sati prilikom razminiranja područja Zemunika Gornjeg, poginuo je pirotehničar, izvijestila je zadarska policija. Poginuo je u eksploziji minsko-eksplozivnog sredstva, za koje Hrvatski centar za razminiranje pretpostavlja da je PROM-1 (protupješačka rasprskavajuća odskočna mina).  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Radio je na projektu razminiranja "Područje naselja Zemunik Gornji" u Zadarskoj županiji.

Tragedija se dogodila između Suhovara i Zemunika Gornjeg. Očevid je u tijeku. 

POGLEDJATE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Poginuli pirotehničar imao je 60 godina i dugogodišnje iskustvo u ovom poslu. Otac je šestero djece, od kojih su dva sina također rade na poslovima razminiranja. Kolege poginulog pirotehničara su jako potreseni.

Inače, PROM-1 mina sa sigurnošću ubija ili teško ozljeđuje bilo koga u krugu od 30 metara od eksplozije. Kao i sve odskočne mine i PROM-1 u stanju je nanijeti ozljede bez obzira na zaštitu i nošenje različitih pancirnih odijela i oklopa, jer rasipanje fragmenata kod ovog tipa mine svejedno ozlijeđuje nezaštićene dijelove tijela, naročito udove, lice i oči žrtve to jest žrtava.

Predsjednik Vlade izrazio sućut obitelji poginulog pirotehničara Antuna Alošinca

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u ponedjeljak brzojav sućuti obitelji poginulog pirotehničara Antuna Alošinca, koji je jutros poginuo prilikom razminiranja područja Zemunika Gornjeg.

"S velikom sam tugom primio vijest o tragičnoj pogibiji Vašeg supruga i oca. Nažalost, tragovi agresije na Republiku Hrvatsku oduzeli su još jedan nevini život. Požrtvovni i hrabri pirotehničar, gospodin Antun Alošinac izgubio je život na svom časnom, ali opasnom poslu, štiteći druge živote", ističe predsjednik Vlade u poruci obitelji.

"U ovim teškim trenucima u kojima za Vašu obitelj nema pravih riječi utjehe, molim Vas da, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze duboke i iskrene sućuti", stoji u premijerovu brzojavu.

Treći poginuli pirotehničar ove godine

Posljednja ovakva tragedija dogodila se prije samo dva mjeseca kada je kod Okučana poginuo pirotehničar Mungosa. U travnju ove godine smtno je stradao još jedan pirotehničar, u Ličkom Ribniku dok su dvojica njegovih kolega ozlijeđena. 

Od 1996. godine do danas u Hrvatskoj je od eksplozije mina smrtno stradalo 38 pirotehničara. Od eksplozija mina u tom je razdoblju stradalo 590 ljudi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...