Obavijesti

News

Komentari 15

Playboy postao kralj: Tri se puta ženio, imao ljubavnice...

Playboy postao kralj: Tri se puta ženio, imao ljubavnice...
5

Maha Vajiralongkorn je 50 dana nakon smrti oca Bhumibol Adulyadeja postao kralj Tajlanda. Za razliku od oca, Maha je playboj, voli raskalašen život i navodno je vrlo temperamentan

VIDEO

Maha Vajiralongkorn (64) postao je kralj 50 dana nakon smrti svojeg oca kralj Tajlanda. S krunidbom se čekalo kako bi se odala počast preminulom kralju koji je bio omiljen u narodu. U ritualnoj ceremoniji Vajiralongkorn i njegovi sluge su klečali pred slikom preminulog oca. 

- Prihvaćam želju svojeg oca na dobrobit naroda - poručio je princ na krunidbi. formalna krunidba će biti tek iduće godine odnosno nakon što kralja preminulog kremiraju. 

Bhumibol Adulyadeja vladao je Tajlandom 70 godina. Kada je umro Tajlanđani su neutješno plakali i nadali se da će ustati iz mrtvih. Bio je jedan od najbogatijih svjetskih monarha. Kralje je bio vrlo omiljen u narodu. Cijeli je život proveo u braku s jednom ženom, više od 60 godina. Rođen u Sjedinjenim Državama, školovao se u Švicarskoj, a u slobodno vrijeme bavio se glazbom, umjetnošću i jedrenjem. Za većinu bio je stup sigurnosti u nestabilnim vremenima. Njegovi sunarodnjaci vide ga kao najzaslužniju osobu za prosperitet Tajlanda. 

Lude zabave

No Maha Vajiralongkorn je uglavnom živio izvan domovine, točnije u Njemačkoj gdje posjeduje nekretnine i ne uživa popularnost kakvu je imao njegov otac.Vajiralongkorn se tri puta ženio i razvodio, brakovi su bili burni, a već odavno kruže glasine o njegovim problemima sa financijama i vrućim temperamentom. Sa zadnjom ženom Srirasmi s kojim ima sina razveo se 2014. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što su rođaci princeze osumnjičeni za korupciju i iznudu te zloupotrebu svoje pripadnosti kraljevskoj obitelji. Da se brak održi zasigurno nije pomogla luda zabava što su je priredili u carskoj palači u Bangkoku u čast njihovog psa, pudlice Foo Fooa. A Srirasmi je, bar tako pokazuje snimka, imala  na sebi samo tange dok je hranila psa njegovom rođendanskom tortom. Prije toga svi na zabavi psu su pjevali "Happy Birthday". Njegova supruga se bivšem američkom veleposlaniku tijekom jedne državne večere povjerila kako upravo Foo Foo ima generalski čin odnosno čin zapovjednika zračnih snaga. S obzirom na kontroverze vezane uz prijestolonasljednika bilo je priče da bi umjesto princa na prijestolje mogla doći njegova starija sestra, no Vlada je nakon smrti potvrdila princa Vajiralongkorna kao nasljednika.

"Moj je sin pomalo Don Juan"

Vajiralongkorn je u jednom intervjuu priznao da nije sve do 12 godine znao zavezati vezice na cipelama jer su njegovi dvorjani to uvijek radili umjesto njega. Oduvijek je volio ekstravaganciju i bio poznat po svoj dekadentnom životu.
Školovan u inozemstvu po vojnim akademijama kao 25 - godišnjak se želeći majci ispuniti želju oženio rođakinjom. Kad im se rodila kći brak se već raspadao, a samo devet mjeseci od rođenja kćeri dobio je sina sa ljubavnicom, pučankom.
Njegova majka je medijima ponašanje svog sina playboya obrazložila riječima:
- Moj sin je pomalo Don Juan. On je dobar student, dobar dečko, ali je ženama jako zanimljiv, a i on nije ravnodušan na njihove čari.
Nakon razvoda od prve supruge oženio je ljubavnicu i s njom dobio još četvero djece. No ona ga je nakon 12 godina braka ostavila  i pobjegla s kćeri u Englesku. Bez oklijevanja oteo je kćer i vratio je kući.
S trećom suprugom Srirsami upoznao se dok je radila u njegovom uredu.  Par ima 11- godišnjeg sina, a proveli su u braku 13 godina. No postoje glasine kako princ ima još djece s nekim drugim ženama iako ih kraljevska palača ne priznaje. Princ je na kraju Srirsami potjerao i zabranio joj ulazak u palaču.
U Tajlandu je inače strogo zabranjeno kritizirati pripadnike monarhije. Za to se može dobiti kazna zatvora i do 15 godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu