Obavijesti

News

Komentari 612

Za ministre 78 'ruku': Saucha utrčao i dao glas u zadnji tren

Za ministre 78 'ruku': Saucha utrčao i dao glas u zadnji tren
25

Napokon je gotova trakavica oko koalicije HDZ-a i HNS-a. Sabor je danas iskazao povjerenje svim novim ministrima. Plenković je uspio skupiti 78 ruku, što znači da ima većinu

VIDEO

Sa 78 glasova 'za' izglasano je povjerenje sedmero novih ministara. HNS je time dobio dva člana Vlade, Blaženka Divjak postala je nova ministrica obrazovanja, a Predrag Štromar novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja te potpredsjednik Vlade.

Dražen Bošnjaković novi je ministar pravosuđa, a Lovro Kuščević novi ministar uprave. Tomislav Ćorić novi je ministar zaštite okoliša i energetike, a Davor Božinović novi ministar unutarnjih poslova. Na tim četirima pozicijama od smjene Mostovih ministara bili su državni tajnici. Marko Pavić postao je ministar rada i mirovinskoga sustava.

Tko je bio 'za', a tko 'protiv'?

Novi ministri potvrđeni su glasovima 55 HDZ-ovaca, petero HNS-ovaca, glasovima osam 'manjinaca', glasom zastupnika Hrasta Hrvoja Zekanovića, dvama glasovima HDS-a (Branko Hrg i Goran Dodig), glasovima Darinka Kosora (HSLS) i Darinka Dumbovića (Reformisti), nezavisnog Željka Lackovića, Branimira Glavaša (HDSSB), Kažimira Varde (Stranka međugeneracijske solidarnosti) te Ivice Mišića (PH). Sve Plenkovićeve nove ministre podržao je i nezavisni Tomislav Saucha

Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika naposljetku je glasao protiv ministara. Uz njega su protiv bili i zastupnici SDP-a, Mosta, tri zastupnika Živog zida, Goran Aleksić iz Snage, nezavisni Marin Škibola, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku te četvero HNS-ovaca, Anka Mrak Taritaš, Goran Beus Richembergh, Vesna Pusić i Nada Turina Đurić. Njih četvero su od ovog trenutka zbog toga automatski isključeni iz stranke. Protiv su bili i Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović.

Prethodno, Plenković je objavio vijest da će zastupnik Nacionalnih manjina Furio Radin preuzeti mjesto potpredsjednika Sabora.

Neslužbeno doznajemo da je Tomislav Saucha službeno predao papire da se priključi Klubu zastupnika HNS-a. Time će formalno postati članom vladajuće većine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 612
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa