Obavijesti

News

Komentari 132

Plenković nadomak većine od 80 ruku? Erlić: Ide to svojim tijekom, čini mi se da ide kraju

Plenković nadomak većine od 80 ruku? Erlić: Ide to svojim tijekom, čini mi se da ide kraju
2

Prošlo je sedamnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP i dalje pregovaraju o većini

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
18.45

Šime Erlić, član Predsjedništva HDZ-a, je u subotu za HRT komentirao pregovore između HDZ-a i Domovinskog pokreta. 

- Ide, ide to sve svojim tijekom. Vjerujem da će biti dobro. Teško je reći kada bi pregovori mogli završiti. Vidjet ćemo u narednim danima, ali kako sada stvari izgledaju, čini mi se da to ide svome kraju - rekao je Erlić.

Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak.

NEFORMALNI SASTANAK

Radić: Ništa nismo definitivno dogovorili

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić osvrnuo se za RTL Danas na današnji neformalni sastanak s Plenkovićem u Sotinu. 

- Ovo je bio neformalni sastanak nakon svečane sjednice uz Dan grada. Približavamo stavove, ništa nismo definitivno dogovorili, nemam ništa konkretno dalje - rekao je. 

OČEKUJE POZITIVAN KRAJ

Penava: 'Približili smo stajališta s HDZ-om'

Penava je nakon druženja za RTL rekao kako imaju određene pomake, no da su daleko od konačnog dogovora. I dalje stoje kod početnog stajališta da su SDSS i Možemo stranke s kojima ne mogu, dok svi drugi dolaze u obzir. 

Na pitanje novinarke koliko su se približila stajališta DP-a i HDZ-a, odgovorio je kako su se 'približila u izvjesnoj mjeri'

- Osjete se natruhe razumijevanja i otvorene su pozicije za usmjeravanje priče k pozitivnom kraju. Konačni dogovor očekujem sredinom idućeg tjedna, ako stvari budu išle na tragu današnjih razgovora. Tad bismo mogli očekivati obrise potencijalnog sporazuma. To su je utorak ili srijeda - rekao je Penava dodajući da su današnji dojmovi pozitivni.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

PRIBLIŽILI STAJALIŠTA

Plenković i DP-ovci se družili u kafiću

Nakon završetka svečane sjednice Gradskog vijeća Vukovara u povodu Dana grada, premijer Andrej Plenković se s članovima Domovinskog pokreta povukao na neformalno druženje u kafiću i izletištu "Gondola" u Sotinu, javlja RTL Danas

Od članova Domovinskog pokreta tamo su bili Ivan Penava, Mario Radić i Josip Dabro. Radić im je potvrdio kako se radilo o neformalnom druženju te da i dalje teku postizborni pregovori za sastavljanje parlamentarne većine. 

RTL Danas neslužbeno doznaje kako su HDZ i DP na današnjem sastanku približili stajališta.

Komentari 132