Obavijesti

News

Komentari 142

Plenković ima dovoljno potpisa: Most će danas donijeti odluku

Plenković ima dovoljno potpisa: Most će danas donijeti odluku
1

HDZ nastavlja pregovore s manjincima, dok bi Nacionalno vijeće Mosta trebalo odlučivati o paketu suradnje s HDZ-om. Šef HDZ-a ima već sada potrebne potpise

VIDEO

HDZ i Most niti nakon tri tjedna pregovora očito nisu riješili sva sporna pitanja oko podjele resora i formiranju Vlade. Jasno je to nakon sastanka u srijedu nakon kojeg je Božo Petrov kazao kako će 'biti zanimljivo na Nacionalnom vijeću Mosta' koje bi danas prijepodne trebalo donijeti odluku o paketu suradnje s HDZ-om. 

HDZ za šefa Sabora nudi opciju '2 + 2 godine'?

 Kako se čini, HDZ i Most se još uvijek nisu dogovorili oko pozicije predsjednika Sabora. Kako neslužbeno doznaje N1, HDZ je Mostu dao ponudu o kojoj se tek trebaju očitovati u stranci Bože Petrova.

HDZ je na jučerašnjem sastanku Mostu ponudio soluciju dva plus dva, tj. da dvije godine predsjednik Sabora bude HDZ, a dvije godine Most. Nije poznato čiji bi čovjek trebao prvi obnašati tu visoku dužnost.

Ekspertna skupina HDZ-a koja se i inače redovito sastaje prije pregovora, naći će se u četvrtak najvjerojatnije u 11 sati. Prema sadašnjim najavama, sutra ne bi trebalo biti sastanka HDZ-a i Mosta nego bi tijekom četvrtka zasebno trebali raspravljati na svojim tijelima. No, postoji opcija da se nakon Nacionalnog vijeća Mosta Plenković i Petrov čuju i dogovore sastanak.

HDZ nastavlja pregovore s manjincima

U HDZ-u se nastavljaju pojedinačni pregovori s predstavnicima nacionalnih manjina. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je sinoć kako i bez Mosta može prikupiti 76 potpisa za mandat za sastavljanje vlade. Neslužbeno se doznaje kako ih, zapravo, već ima. 

Bandićevci ga podržali: Plenković već ima dovoljno potpisa

Naime četiri saborska zastupnika, članova budućeg kluba stranke Milana Bandića u Saboru, dali su sinoć potpise za podršku Andreju Plenkoviću, javlja HRT.

Potpise Plenkoviću dali su član predsjedništva HSU-a Kažimir Varda, nezavisni gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, reformist Darinko Dumbović i manjinska zastupnica Ermina Ljekaj Prljaskaj.

Uz ova četiri nova potpisa, a nakon što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak HDZ-u već uručio pet potpisa HSS-ovih izabranih zastupnika, omjer snaga u pregovorima Mosta i HDZ-a znatno se promijenio u korist HDZ-a. Praktički, HDZ već ima više od 76 potpisa zastupnika, minimalno potrebna za dobivanje mandata za sastavljanje nove Vlade i već se može otputiti predsjednici na Pantovčak po taj mandat. Naime, sa svojim 61 mandatom, pet HSS-ovih te potporom sedam manjinaca (bez Ermine Lekaj Prljaskaj), uz četiri potpisa iz Bandićeva budućeg saborskog kluba, HDZ i bez Mosta ima 77 mandata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa