Obavijesti

News

Komentari 569

'On može izraziti svoj stav, ali treba imati poštovanja i mjere'

'On može izraziti svoj stav, ali treba imati poštovanja i mjere'
1

U splitskom hotelu Radisson Blu u subotu ujutro okupili su se predstavnici lokalnog i državnog HDZ-a kako bi proslavili 27. godinu utemeljenja te stranke u Splitu.

VIDEO

Naviše govora očekivano je bilo usmjereno prema nadolazećim lokalnim izborima, odnosno kandidaturama Andre Krstulovića Opare za gradonačelnika te Zlatka Ževrnje za župana. 

Petar Škorić, šef splitskog HDZ-a tako je naglasio kako je Opara najkompetentniji kandidat te da su splitski HDZ-ovi spremni učiniti sve kako bi podignuli na noge politički i duhovno devastirani grad osvrćući se na SDP koji, kako je kazao, demagogijom nastoji oprati rijeku nečinjenja. 

Ante Sanader istaknuo je kako u Splitu nije lako biti prvi jer moraš biti najmanji od najmanjeg da bi te Splićani prihvatili, a istodobno odlučan i vrijedan.

- Red je da pravi Splićanin bude gradonačelnik, a to moraju prihvatiti i naši Vlaji i Hercegovci – kazao je Sanader za kandidaturu Krstulovića Opare. 

Župan Ževrnja je istaknuo nestabilnost u BiH, a posebno provokacije iz Srbije kazavši kako Hrvatsku stalno prozivaju i zveckaju oružjem naglasivši da državi sada najviše treba zajedništvo. Među ostalim, govoreći o postignućima na razini županije, pohvalio se i kako je s ministrom obrane generalom Damirom Krstičevićem riješio da se žurno razminira područje bivše jugo-vojarne u Žrnovnici gdje je nedavno buknuo požar aktiviravši zaostale mine nadomak kuća i osnovne škole.

- I za kraj, podržite Oparu, ali nemojte zaboraviti i na mene. Ja sam Splićanin, Dugopoljac i integralni Hrvat – kazao je Ževrnja. 

Krstičević je ponosno kazao kako njegovo ministarstvo konačno ima povećanje obrambenog proračuna, a najavio je i formiranje, odnosno vraćanje jedne vojne postrojbe u Vukovaru. 

Uvjerljivo najduže govorio je Krstulović Opara, čak 23 minute, govoreći o planovima za Split. Najavio je i da će mjeriti učinkovitost djelatnika u Banovini naglasivši kako će pokrenuti grad u kojem trenutačno vlada nered u upravljanju. Nakon dugog govora, iskoristio je priliku da "okine" selfie na pozornici s publikom u pozadini. 

Posljednji se na pozornicu popeo premijer Andrej Plenković istaknuvši još jednom kako ministar obrazovanja Pavo Barišić ima njegovu potporu, baš kao i ministrica gospodarstva Martina Dalić za koju, kaže, vjeruje da će dati doprinos u svom sektoru.

Ovom prigodom osvrnuo se i na različite modele za otkup dionica INA-e koje dolaze od strane Most-a, HNS-a i SDP-a. 

- Kad dobijem formalne prijedloge u okviru savjeta kojega sam osnovao sve ćemo razmotriti. Model koji sam predstavio i za kojeg još držim da je najrealniji i najučinkovitijih što se tiče realizacije i generiranja sredstava, štiti nacionalne interese i daje državi dominantnu vlasničku ulogu u obje kompanije – kazao je Plenković. Komentirao je izjave čelnika SDP-a Davora Bernardića da nema oporbe u savjetu okupljenom da razmotri način otkupa dionica INA-e.

- Oporba se mora odlučiti jesu li za dijalog ili su za interpelaciju. Ja u savjetu mogu pozvati koga god želim, a da mislim da je dobar. I njihove sugestije su dobrodošle – kaže Plenković kazavši kako će o svemu razgovarati i sa sindikatima i HEP-a i INA-e. 

Na pitanje što mislio o jučerašnjem incidentu u Saboru u kojem su glavni akteri bili Ivan Pernar i Vilibor Sinčić kazao je kako nije stigao detaljno pratiti što se dogodilo i što je prethodilo njihovom izbacivanju iz Sabora. 

- To je bila odluka u tom trenutku predsjedavajućeg Reinera, ali očekujem da svi u Saboru respektiraju instituciju u koju su izabrani voljom birača. To podrazumijeva ustajanje na himnu, respekt prema poslovniku, kulturi dijaloga i predsjedavajućeg. Argumentirano ću se suočiti sa svim političkim oponentima. Svi imaju pravo na svoj stav i način na koji ga artikuliraju, ali moraju se držati procedure i imati mjere – kazao je Plenković.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 569
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu