Obavijesti

News

Komentari 68

Plenković: Očekujemo da će se LNG realizirati za par godina

Plenković: Očekujemo da će se LNG  realizirati za par godina
1

Premijer Andrej Plenković je u Dugopolju komentirao i bespovratnih 102 milijuna eura iz EU fondova za izgradnju LNG terminala na otoku Krku

VIDEO

U Dugopolju je u petak svečano obilježen početak gradnje Galenskog laboratorija vrijednog 70 milijuna kuna. Investitor ovog projekta su Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije, a na postavljanje kamena temeljca stigao je premijer Andrej Plenković u društvu tri člana Vlade: ministrom obrane Damirom Krstičevićem, ministrom graditeljstva Lovrom Kuščevićem te ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem

Andrej Plenković je u Dugopolju komentirao i bespovratnih 102 milijuna eura iz EU fondova za izgradnju LNG terminala na otoku Krku. 

- To je dokaz da smo na vrijeme poslali zahtjev za sufinanciranje terminala. Jučer imao sastanak s predstavnicima LNG Hrvatska, potencijalnih partnera konzorcija koji čine španjolski Energas, luksemburški Marguerite i partneri iz Litve koji su spremni ulagati. Očekujemo da će se projekt realizirati kroz nekoliko godina – kazao je Plenković. 

Što se tiče gradnje laboratorija, prva faza radova vrijedna je oko 6,8 milijuna kuna. Početak druge faze izgradnje predviđen je za osam mjeseci. Inače, Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije zapošljava preko 240 zaposlenika u 36 ljekarničkih jedinica i depoa na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. U Galenski laboratoriju, koji je jedini takav južno od Rijeke, zaposliti će se  70-ak ljudi, a očekuje se da će biti otvoren za dvije godine.

Ministar Kujundžić je ovom prilikom komentirao pojavu ospica u Splitsko-dalmatinskoj županiji kazavši kako je zabrinut zbog pojavnosti te bolesti.  

-  Neka svoje kažu epidemiolozi, očekujem da će ova situacija biti žurno razmotrena. Osobno smatram da djecu načelno treba cijepiti. Cjepivo je spasilo milijune života. Ne treba se bojati – kazao je Kujundžić. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.