Obavijesti

News

Komentari 94

Plenković: Učinit ćemo sva da 'lex Agrokor' bude ustavan

Plenković: Učinit ćemo sva da 'lex Agrokor' bude ustavan
2

Želimo da Uprava i kreditori nađu rješenje koje bi dovelo do rješavanja obaveza prema dobavljačima, novih prihoda i sigurnosti zaposlenika, rekao je Andrej Plenković

VIDEO

Premijer Andrej Plenković potvrdio je kako će Vlada napraviti sve što može kako bi se o 'Lex Agrokoru' raspravljalo već u petak na sjednici Vlade, javlja N1.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:52

''Vlada i država imaju odgovornost pronaći zakonsko rješenje za sistemski velike tvrtke kada se one nađu u nekakvim problemima. Želimo da Uprava i kreditori nađu rješenje koje bi dovelo do rješavanja obaveza prema dobavljačima, novih prihoda i sigurnosti zaposlenika. Ipak, težimo i zakonskom okviru koji bi poslužio kao plan i okvir ako dođe do drugog scenarija. Učinit ćemo sve da zakonski prijedlog bude spreman do sjednice Vlade u petak'', kazao je premijer Plenković.

Upitan je li ovaj zakon zapravo miješanje države u slobodu poduzetništva, premijer je kazao kako Ustav štiti vlasništvo i slobodu poduzetništva.

''Mi ćemo napraviti sve da ovaj zakon bude u skladu s Ustavom'', rekao je Plenković.

Linić: Vlada 'Lex Agrokorom' potpuno isključuje Todorića

U Novom danu na televiziji N1, o stanju u Agrokoru, govorio je bivši ministar financija Slavko Linić. Na pitanje je li "lex Agrokor" poruka ruskim bankama ili dobavljačima, Linić kaže:

"Ja mislim da je usmjeren prema vlasniku s ocjenom da je stanje kritično i da vjerojatno menadžment nije u stanju pronaći rješenja koja ne mogu biti nova zaduženja. Poslana je poruka i malim proizvođačima da ne treba sada napuštati Agrokor. Vlada će stati i s njma naći rješenja. Mislim da Vlada šalje poruke Hrvatskoj i vlasniku i dobavljačima. Ja bih odvojio Todorića kao vlasnika i koncern Agrokor".

"Ako se donese zakon u predloženom tekstu tada je sve u rukama povjerenika i ministarstva koji će raditi prijedlog restrukturiranja, odluke o prodaji nekih dijelova. Pogotovo neprofitabilnih dijelova. Todorić je potpuno isključen sa zakonom koji se donosi i nema nikave veze sa zakonom kojeg će provoditi Vlada", kaže Linić.

Linić se ne slaže s tvrdnjom da je najavljeni zakon protuustavan.

"U Ustavu piše da izvršna vlast u nekim trenucima, radi zaštite interesa, može poduzimati mjere, ali snosi posljedice ako se izazove šteta. Postoji mogućnost izvanrednih mjera. Smatram da je Agrokor bitan radi zaposlenika i vrijednih tvrtki, ali i ogromnog broja vjerovnika, dobavljača, hrvatskih proizvođača koji su ostali oštećeni jer nisu naplatili potreživanja. To je dio hrvatskog tržišta i plasmana. Smatram da takvim zakonom Vlada ne krši Ustav".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature