Obavijesti

News

Komentari 174

Plenum Filozofskog protivi se ugovoru o suradnji s KBF-om

Plenum Filozofskog  protivi se ugovoru o suradnji s KBF-om
6

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu u srijedu navečer sazvali su plenum, na kojem se okupilo 500-injak studenata, zbog prijedloga ugovora o suradnji s KBF-om

VIDEO

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu u srijedu navečer sazvali su plenum zbog ugovora o suradnji s Katoličko bogoslovnim fakultetom. Prema ugovoru ta dva fakulteta imala bi zajedničke dvopredmetne studije što studenti Filozofskog fakulteta smatraju štetnim.

Na plenumu se okupilo 500-injak studenata koji su izrazili zabrinutost zbog neinformiranosti kao i neslaganje s tom suradnjom.

Nekoliko sati raspravljali su što bi to značilo za njih i smatraju da nisu u ravnopravnom položaju. Na plenumu su izglasali protiv prijedloga ugovora o suradnji s KBF-om.

Studenti smatraju da je ovo izvanredno stanje na Filozofskom fakultetu koje hitno treba riješiti, a nezadovoljni su jer se njih ništa nije pitalo. 

Na plenum je stigla i smijenjena prodekanica Branka Galić, a dekan Vlatko Prevšić zabranio je novinarima ulaz u dvoranu.

- Ovo je nasilan čin na koji se pokušava uvesti integracija. Nisu se radile nikakve analize ni istraživanja. KBF provodi diskrimnaciju i dokle god je tako treba spriječiti suradnju - kazali su studenti.

- Zašto bi se mi spajali s KBF-om kad mi s Filozofskog ne želimo upisivati njihove predmete -  čulo se na raspravi, a pojedini su čak mišljenja kako je ovo udar desnice na fakultet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)