Obavijesti

News

Komentari 177

'Plin je vani skuplji nego kod nas, trudimo se da ne poskupi'

'Plin je vani skuplji nego kod nas, trudimo se da ne poskupi'
2

Što se tiče lokalnih izbora, Plenković je opovrgao novinarsku tvrdnju da HDZ-e kasni u kampanji za lokalne izbore ustvrdivši da stranka 34 posto potpore, a najbliži konkurent 22 posto

VIDEO

Analizirati ćemo sve opcije koje mogu biti korisne za pronalaženje sredstava za otkup MOL-ovog udjela u INI-i. Savjet je održao sjednicu, a naš ključni kriterij da nema generiranja novog javnog duga, te da cijeli postupak bude realan, transparentan i izvodljiv, kazao je u odgovoru na novinarski upit, premijer Andrej Plenković, koji je u petak u Virovitici otvorio 22. Međunarodni sajam Viroexpo. Pri čemu će se oslonac tražiti u savjetima osoba s međunarodnom reputacijom koje mogu pridonijeti kredibilitetu tog projekta. Savjet će analizirati i ovaj najnoviji model. Govoreći o eventualnom poskupljenju plina premijer je kazao da je cijena tog energenta na međunarodnom tržištu veće nego kod nas, ali da je nadležno ministarstvo dobilo zadatak da se iznađe model, i na kojemu se radi da cijena plina za građane i ostale potrošače ne poskupi. 

Praksa je posljednjih nekoliko godina pokazala, da podjele na dvije statističke regije. Jadransku i kontinentalnu Hrvatsku ima određenih manjkavosti i spriječila bi ravnomjerniji razvoj svih dijelova Hrvatske. 

- Moramo vidjeti dali je prihvatljivija drugačiji regionalni model, koji bi nam omogućio povlačenje više novca iz EU fondova. Posebice u one dijelove zemlje koji sada zaostaju, kako bi se u budućnosti dostigao prosjek od 75 posto svih regija u Europi - pojasnio je medijske najave o novom ustrojstvu zemlje. 

Plenković je odgovarajući na upit je li imenovanje predsjednika uprave Podravke, političko kadroviranje, za koje je rekao da njegov kabinet neće raditi, kazao kako država u toj kompaniji ima svega 25,6 posto vlasništva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vlada koja u Nadzornom odboru ima smo tri predstavnika, zajedno s mirovinskim fondovima sudjelovala u zajedničkom donošenju odluke o novoj upravi Podravke – kazao je Plenković. 

Što se tiče lokalnih izbora, Plenković je opovrgao novinarsku tvrdnju da HDZ-e kasni u kampanji za lokalne izbore ustvrdivši da stranka 34 posto potpore, a najbliži konkurent 22 posto. Te da je Vlada stabilna i da u svim segmentima se radi na boljitku, stabilnosti i solidarnosti za najranjivije skupine. 

- Imamo niz kvalitetnih kandidata i uglavnom smo sve definirali u svim velikim gradovima i županijama s izuzetnom na dva ili tri mjesta – replicirao je Plenković. Dodajući da kampanja ne treba dugo trajati, jer je u posljednje vrijeme bilo dosta izbora. Referirao se i na zbivanja u Dubrovniku gdje je došlo do nategnutih odnosa između Mosta i HDZ-a, kazavši kako to nema nesporazuma. Jer su se u vrijeme pregovaranja s Mostom dogovorili da u prvi krug lokalnih izbora svatko ide sam. Te da to ne utječe na odnose u Vladi ili u Parlamentu. Prognoziravši da će idući župan Dubrovačko -  neretvanski ostati isti – Nikola Dobroslavić. 

Premijer je otvarajući sajam najavio da će Vlada posebno povesti računa o Slavoniji. Nazvavši to „Projekt Slavonija“ u koji će se uložiti oko 2,5 milijardi eura kako bi se na neki način tih pet županija vratilo na zdrave noge koje su uništene Miloševićevom agresijom. Pri čemu je naveo i nekoliko modela koji bi trebali vratiti „sjaj“ tom dijelu Hrvatske i zaustaviti iseljavanje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda