Obavijesti

News

Komentari 98

Probudio se iz kome: Motorom na Grobniku naletio je na srnu

Talijan (33) je u subotu kasno navečer, iako je to strogo zabranjeno, odlučio bez ovlasti provozati na automotodromu Grobnik. Naletio je na srnu. Stanje mu je bilo kritično

VIDEO

Talijanski motociklist (33), koji je u subotu oko ponoći neovlašteno vozio po pisti automotodroma Grobnik te udario u košutu koja je istrčala na stazu, pri čemu je zadobio teške i po život opasne ozlijede, u ponedjeljak se probudio iz inducirane kome u kojoj je bio nakon  kritičnog stanja i hitne operacije kojoj je podvrgnut u KBC-u Sušak. Iz bolnice doznajemo da je stabilno.

Do nesreće je došlo kada je motociklist oko ponoći odlučio provozati nekoliko krugova pistom iako je to u to doba noći strogo zabranjeno. Pri izlasku iz Zagrebačkog zavoja hondom je snažno udario je u nesretnu životinju, koja je u silovitom srazu uginula na mjestu. 

Motiv njegovog nepromišljenog poteza nije poznat, no upućeni u situaciju kažu da se Talijan, koji nije sudjelovao u manifestaciji "King of Grobnik" koja se odvijala tijekom vikenda, htio pred svojim prijateljima s kojima je u kasnim satima stigao na automotodrom napraviti važan te zbog svoje bahatosti skoro izgubio glavu.

Direktor Grobnika: Što mu je bilo da u ponoć po mrklom mraku izađe na stazu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zdenko Šantić, direktor automotodroma rekao je za Novi list da se nešto ovako prvi put dogodilo na motodromu

– Prema mojim posljednjim informacijama, talijanski državljanin je operiran i u induciranoj je komi. On u subotu nije bio aktivan sudionik manifestacije i tek je navečer stigao na automotodrom. Trebao je voziti tek u nedjelju. Ne znam što mu je bilo da u ponoć, po mrklom mraku, izađe na stazu. Neovlašteno je ušao na stazu u vrijeme kada je to strogo zabranjeno i apsolutno nedopušteno. To se po prvi put ovdje dogodilo. Stradao je na izlasku iz Zagrebačkog zavoja, a nakon što je do toga došlo, izvješćen je voditelj manifestacije te je krenula cijela akcija. Uzbunjena je Hitna pomoć i policija. Jako mi je žao što se to dogodilo, međutim, u pitanju su neozbiljnost, neodgovornost i neovlašten ulazak, a za to mislim da je sam kriv. Naravno da imamo nezgoda na stazi kad se održavaju manifestacije, ali smo za to potpuno pripravni i sve potrebne službe su prisutne na stazi - kaže direktor Šantić.

Iako su subotnje noći na grobničkoj pisti nalazili i zaštitari, nije poznato kako se bahati motociklist u to doba noći. uspio prošvercati na pistu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor