Obavijesti

News

Komentari 234

Počastio prolaznika: Bankomat u Koprivnici izbacio 10.000 kn

Počastio prolaznika: Bankomat u Koprivnici izbacio 10.000 kn
1

Muškarac (63) je prolazio je kraj bankomata u Koprivnici. Odjednom, bankomat je počeo nekontrolirano izbacivati novčanice. Muškarac je uzeo oko 10.000 kuna. Ubrzo ga je našla policija

VIDEO

Muškarac (63) je u utorak oko 14.30 sati prolazio pokraj bankomata Podravske banke u Koprivnici u Ulici Ivana Meštrovića. Bankomat je odjednom, sam od sebe, počeo nekontrolirano izbacivati novčanice, a muškarac je pokupio gotovo 10 000 kuna. No, njegova je sreća kratko trajala jer su ga, kako neslužbeno doznajemo, snimile kamere.

Ubrzo su došli policajci i muškarac je morao vratiti novac. Ujedno je protiv Koprivničanca, koji je pomislio da mu taj novac pripada, podnesena kaznena prijava zbog krađe. 

- Radi se o običnoj kaznenoj prijavi, jer on nije savladavao nikakve prepreke, ali je ostvario sve elemente kaznenog djela krađe – pojasnio nam je glasnogovornik PU koprivničko – križevačke, Dražen Laljek, ne želeći otkriti o kojoj se točno sumi novca radi. 

Iz izvora bliskog banci smo doznali da Podravska banka ima bankomate samo na prostorijama u kojima se nalaze poslovnice. Djelatnici sami pune bankomate i on pretpostavlja da se to dogodilo upravo u trenutku punjenja bankomata.

Naš anonimni sugovornik nam objašnjava da dva uzroka mogu dovesti da bankomat postane „darežljiv“.

Jedan je da se radi o mehaničkoj, a drugi o softverskoj grešci. Pojašnjavajući kako je najvjerojatnije došlo do softverske greške jer se programi često mijenjaju s ciljem da se bankomati učine što sigurnijim. Ujedno i zbog promjene propisa ili nekih internih odluka su česte izmjene. Bankomati su međusobno umreženi i s njima se upravlja na daljinu, pojasnio je naš sugovornik. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 234
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.