Obavijesti

News

Komentari 189

Poginula na mjestu: Djevojka je u panici stala nasred pruge

Poginula na mjestu: Djevojka je u panici stala nasred pruge
3

Vlak je na mjestu usmrtio vozačicu (20), teško ozlijedio majku i susjedu. Za njima je naišao otac, koji je ostao skamenjen. Vlak je udario auto na prijelazu na kojem je samo Andrijin križ

VIDEO

Valentina stani, vrisnula je majka Blaženka kćeri. No Valentina se, čini se, zbunila i krenula pa zatim stala na pruzi u trenutku kad nam je s lijeve strane dolazio vlak, kazala je drhtavim glasom Kristina Dent (37) iz Kozarevca nedaleko od Kloštra Podravskog.

- Bila sam na mjestu suvozača. Uspjela sam otvoriti vrata te sam se bacila u jarak i tako jedva izvukla živu glavu - kazala je potresena Kristina koja je jedina prošla neozlijeđena u stravičnoj nesreći. U petak u 19.30 sati u Kloštru Podravskom putnički vlak je naletio na Citroen Xsaru koprivničkih registarskih oznaka, na prijelazu ceste preko pruge na kojem nema sigurnosne brklje. Auto se od siline udarca nekoliko puta okrenuo te se zaustavio u jarku. Na mjestu je preminula vozačica Valentina (20), a teško su ozlijeđene njena majka Blaženka, te susjeda Božica Šogorić (53), koje su hitno prevezene u Koprivničku bolnicu, dok je lakše ozlijeđena Mirjana Mostovljan (43).

- Upomoć! Pomozite nam - vrištala je Kristina dok su se iz olupine auta čuli stravični krici zapomaganja.

U pomoć su im odmah priskočili stanari obližnjih kuća koji su stradale počeli izvlačiti iz smrskanog auta. Žene su se vraćale u Kozarevac s polja pokraj Pitomače, nakon što su posadile papriku, jer obitelj Mihaljević živi od povrtlarske proizvodnje. Kristina kaže kako je cijelim putem bila vezana pojasom koji je nekoliko kuća prije nailaska ceste na prugu otkopčala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kao da me sam dragi Bog nagovorio da to učinim. U protivnom bih i ja stradala - kazala je potresena Kristina.

Prije nego su vozilom krenuli preko pruge, Kristina je pogledala u desnu stranu i rekla vozačici da nema vlaka. Okrenuvši glavu vidjela ga je da dolazi s lijeve, vozačeve strane. Čula je zvižduk sirene vlaka, ali ni dan nakon tragedije ne zna što se dogodilo s mladom vozačicom.

Uvjerena je kako je nesreći kumovalo njezino neiskustvo, jer vozi tek godinu dana, te loš pregled na prijelazu koji je označen samo Andrijinim križem. Nekoliko minuta kasnije, dok su ljudi izvlačili unesrećene, naišao je Valentinin otac s kombijem, jer je i on zajedno sa ženama bio na njivi. Prema riječima jednog od članova obitelji, ostao je gotovo paraliziran od tragedije, i uzeo je u ruke tijelo kćeri kojoj nije bilo pomoći.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović