Obavijesti

News

Komentari 101

Policija ga privela i pustila, a onda je ubio susjeda heroja

Policija ga privela i pustila, a onda je ubio susjeda heroja
21

Zlatko Jurin je prije tjedan dana pucao puškom po selu. Prijetio je svima. Policija ga je privela i pustila. U petak kasno navečer je ubio svog susjeda Miroslava Bežana

VIDEO

Miroslav Bežan (46) cijeli rat proveo je na bojištu. U policiji je radio 25 godina, a za dva tjedna trebao je sa suprugom Dubravkom proslaviti srebrni pir, no nažalost, njegov je život naprasno ugašen. U Dugoj Resi ubio ga je susjed Zlatko Jurin zvani Zlatni (60).

- Još nisam svjestan da mog tate više nema. Zapravo, niti ne znam što se dogodilo, tek znam da je tatu pogodio jedan, smrtonosan hitac u području glave - rekao je nutješni Luka Bežan (24), sin ubijenoga graničnog policajca.

Pokretanje videa...

01:07

Rastrojeni Zlatko Jurin je u petak predvečer počeo pucati iz poluautomatske puške u svom dvorištu. U to vrijeme Miroslav je kosio travu ispred svoje kuće.

U namjeri da primiri susjeda, Miroslav je prišao Zlatku, no ovaj je u njega ispalio hitac i na mjestu ga usmrtio. Nakon što je ubio susjeda, Zlatko je pobjegao, čamcem se prevezao preko Mrežnice te naoružan puškom i pištoljem sjeo za stol terase lokalnoga kafića, koji je bio pun gostiju.

- Sjeo je na terasu oko 20 sati. Pušku je naslonio na zid, a pištolj je stavio na stol. Od konobara je naručio kavu i sok. Nikome to nije bio ugodan prizor - ispričao je jedan od gostiju koji se zatekao u kafiću.

privodenje

Odmah su pozvali policiju, a konobar i gosti su se udružili da razoružaju muškarca. Konobar mu je razgovorom odvratio pozornost, a nekoliko hrabrih gostiju je došlo do stola i uzeli su mu oružje. U tom metežu je došla i policija te ga uhitila. Nitko od njih uopće nije bio svjestan da je naoružani Zlatko samo desetak minuta ranije ubio susjeda.

Ljudi su dodali da je Zlatko povremeno čamcem dolazio u kafić na kavu. Nikad im nije radio probleme. Od prvih susjeda i mještana doznajemo da to nije Zlatkov prvi ispad. Prošle nedjelje pucao je iz puške ničim izazvan. Prijetio je susjedima da će ih sve pobiti. Policija ga je tad privela i pretresla mu kuću. Dan poslije pustili su ga na slobodu. No iako su prvi susjedi primijetili da je Zlatko nemiran, nisu niti slutili da će doći do ovakve tragedije. Mještani govore da je oduvijek bio čudak, ni s kim se nije pretjerano družio, a sumnjali su i da ima psihičkih problema. Ova tragedija pogodila je sve mještane jer su svi jako voljeli Miroslava, za kojeg kažu da je bio izvanredan čovjek, vrijedan, veseo…

Pokretanje videa...

00:26

- Ubojstvom Miroslava kao da je ubijeno pola sela. Mislim da nema toga kome nije teško zbog ove tragedije. Miroslav je bio izvanredan čovjek.

Od kada se doselio, prije desetak godina, kao da je zbližio cijelo naselje. Svi su ga voljeli. On je uspio okupiti ljude, u sportskom klubu je organizirao kartanje za starije, utakmice za mlađe, sve nas je nekako zbližio i ujedinio - rekao je Igor Vilović, Miroslavov prijatelj i susjed. Dodao je kako je znao da Zlatko ima psihičkih problema, zbog kojih je i prije godinu dana bio gotovo dva mjeseca u bolnici.

- Znam da je imao problema, na momente mu je bilo bolje pa gore i tako cijeli život. Govorio je da ga proganjaju tajne službe, da mu prisluškuju telefon. Volio je i oružje, sa zračnicom je šetao kroz selo, a ispade je imao i prije 20 godina kad je iz puške pucao po selu, no s tim je prestao, sve do nedjelje – govori Igor.

Sprovod ubijenog policajca bit će 16. kolovoza u 16 sati na groblju Sveti Petar u Dugoj Resi.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao