Obavijesti

News

Komentari 24

Pilot i kopilot teže ozlijeđeni u padu malog aviona kod Zaboka

Pilot i kopilot teže ozlijeđeni u padu malog aviona kod Zaboka
3

U padu sportskog zrakoplova u četvrtak nešto poslije 17 sati nedaleko Zaboka ozlijeđeni su pilot i kopilot. Prevezeni su u zabočku Opću bolnicu. U tijeku je očevid

VIDEO

Pilot i kopilot sportsko-rekreativne letjelice, ultralakog aviona, preživjeli su pad s 10-ak metara. Srušili su se u blizini Zagorskog aerodroma u Gubaševom kraj Zaboka u četvrtak u 17.15.

- Vidio sam dva aviona. Jedan je sletio na travnatu pistu, drugi je sletio, ali se naglo digao u zrak, zarotirao ua 180 stupnjeva i nestao. Nisam ga više vidio, samo dim - ispričao nam je očevidac zrakoplovne nesreće Goran Kovačević (40) iz Huma Zabočkog.

POGLEDAJTE VIDEO: Pilot i kopilot teško ozlijeđeni pri padu

Pokretanje videa...

00:20

Dva sportska zrakoplova, kako nam je potvrdila direktorica Zagorskog aerodroma Sandra Mičin, nisu imala dozvolu za slijetanje niti uzlijetanje. Pista u Zaboku iz sigurnosnih je razloga zatvorena već 10-ak dana jer je natopljena vodom. Nitko nije znao niti se najavio da će sletjeti, niti su to smjeli. Sportski avioni su vjerojatno doletjeli iz Bjelovara. 

Prema prvim informacijama, pilot (69) i kopilot (69) su teže ozlijeđeni, ali nisu u životnoj opasnosti. Jedan će  biti pušten, dok će drugi zbog ozljede oka biti prebačen u Vinogradsku bolnicu.

Prvi su do njih došli zagorski vatrogasci. Pronašli su ih van zrakoplova, 10-ak metara dalje u travi. Obojica su bila pri svijesti. 

Zasad nije poznato jesu li ispali iz zrakoplova tijekom pada ili su sami izašli nakon što se avion zapalio. Uzroke nesreće utvrdit će inspektor za zrakoplovne nesreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca