Obavijesti

News

Komentari 172

Racije po Njemačkoj: ISIL-ovci htjeli napasti centar Berlina?

Racije po Njemačkoj: ISIL-ovci htjeli napasti centar Berlina?
4

Glavni sumnjivac (35) je uhićen u prihvatnom centru za izbjeglice u Attendornu. Tamo je boravio sa ženom i djecom. Navodno je vojnu izobrazbu dobio u Siriji

VIDEO

Njemačka policija je u četvrtak ujutro tijekom racija u Berlinu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Donjoj Saskoj pretražila više zgrada u potrazi za četvoricom pripadnika ISIL-a. 

Navodno su planirali napade na trgu Alexanderplatz u Berlinu. Glavni sumnjivac (35) je uhićen u prihvatnom centru za izbjeglice u Attendornu

Riječ je o muškarcu iz Alžira. U Berlinu su uhitili još jednog Alžirca. U Hannoveru traže sumnjivca (26), a u Berlinu muškarca (31). 

Samo u Berlinu je u akciji sudjelovalo 450 policajaca. Pretražili su četiri stana i dvije tvrtke. U Berlinu su specijalci pretražili kuću u kojoj živi više obitelji. Na kraju su odveli jednog osumnjičenog, piše Bild.

Pretražili su i pekarnicu te zalogajnicu gdje su radila dvojica osumnjičenih. Glavni osumnjičeni nalazio se u prihvatnom centru za izbjeglice zajedno sa ženom i djecom starom 1 i 2 godine. Policija je odvela i ženu i djecu. U centar su došli prije tri tjedna. Nadali su se da ih tu nitko neće primijetiti. Osumnjičenog traže i vlasti u Alžiru zbog veza s ISIL-om. Navodno je vojnu izobrazbu dobio u Siriji. 

U Hannoveru je pretražen jedan prihvatni centar za izbjeglice. Uhićeni (26) u Hannoveru bio je u vezi s islamistima u Belgiji. Prije nekoliko tjedana bio je u u općini Molenbeek gdje je živio i  Abdelhamid Abaaoud, terorist iz Pariza.

Njemačke su vlasti zaplijenile i kompjutere, mobitele, snimke. U Berlinu je, temeljem naloga, uhićena žena, ali ona nema veze s teroristima. 

Podsjetimo, policija je u srijedu u Kölnu provela nekoliko racija u potrazi za bandama s područja sjeverne Afrike. Uhitili su troje ljudi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"