Obavijesti

News

Komentari 11

Ponos ratnih veterana: Bajkeri predvode branitelje u Kninu

Ponos ratnih veterana: Bajkeri predvode branitelje u Kninu
9

"Ponos ratnih veterana“ je tradicionalan moto-defile koji povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti već petu godinu organizira Moto klub Veterani – Croatia

VIDEO

"Ponos ratnih veterana“ je tradicionalan moto-defile koji povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice 'Oluje '959 već petu godinu organizira Moto klub Veterani – Croatia (MKVC). Time veterani-bajkeri na svoj način odaju počast i zahvaljuju svojim prijateljima i suborcima poginulim, ubijenim i nestalim u Domovinskom ratu. Odaju im počast za njihovu neprocjenjivu žrtvu te slave sve uspjehe hrvatske vojske i onu najveću i najsjajniju pobjedu u operaciji Oluja koja je Hrvatskoj vratila okupirane dijelove Banije, Like, Korduna i Dalmacije i donijela mir. 

Ove godine, budući da je MKVC postao član Svjetske veteranske federacije, u moto-defileu po prvi puta sudjeluju i veterani-bajkeri izvan Hrvatske i BiH.

Veterani -bajkeri okupili su se u Livnu na trodnevnom moto susretu MC Vukova. U selu Donji Rujani, gdje se 1992.g. vodila odlučujuća bitka na livanjskoj bojišnici, kojom je zaustavljen prodor okupatora prema Dalmaciji, obišli su Memorijalni centar i crkvu sv. Jurja koji su podignuti u spomen na sve hrvatske branitelje poginule na ovom ratištu.

Sinj je, zbog Sinjske alke, svetišta Gospe Sinjske, bio sljedeća postaja moto-defilea. 

U Čavoglavama su se veterani-bajkeri susreli s Thompsonom, a večer uoči Oluje bajkeri su proveli na prigodnoj svečanosti u Tribunju. Zajedno s organizatorima, braniteljima iz UHBDDR-Tribunj i SUDVDR-113. brigade Šibensko-kninske županije, nazočili su svetoj misi, polaganju vijenaca kod spomenika prvom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmana, kod spomenika na općinskom groblju u Vodicama i u centru Vodica te nogometnoj utakmici između domaćina i 204. vukovarske brigade.

Veterani-bajkeri će u Kninu predvoditi mimohod hrvatskih branitelja ulicama grada, a potom se pridružiti Thompsonovom moto-defileu od Drniša do Čavoglava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.