Obavijesti

News

Komentari 50

Popravljao plin na autu, ali nije znao kako? Ubila ga eksplozija

Popravljao plin na autu, ali nije znao kako? Ubila ga eksplozija
4

Za eksploziju plina na plinskom spremniku u Svetoj Nedelji krivo je nestručno rukovanje plinskim instalacijama. Ivan Lušić (54) je zadobio teške ozljede te je preminuo u bolnici

VIDEO

Eksplozija plina na spremniku automobila od koje je u petak smrtno stradao Ivan Lušić (54) koji je u  Svetoj Nedelji popravljao plinske instalacije na svom automobilu, izbila je zbog nestručnog rukovanja, izvijestila je u petak zagrebačka policija.

Podsjetimo, Ivan Lušić je u četvrtak oko 9.45 sati popravljao plinske instalacije svoje Renault Lagune u susjedovoj garaži  te su, uslijed nestručnog rukovanja izbili eksplozija i požar, pri čemu je teško ozlijeđen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Detonacija ga je odbacila te mu se zapalila odjeća. Kako neslužbeno doznajemo, prvi mu je u pomoć došao susjed i vlasnik garaže (64), koji mu je pomogao skinuti zapaljenu odjeću. I on je opečen, no ozljede su, nasreću, lake.

Automobil je i dalje gorio te se požar proširio na garažu. Susjedi su u pomoć zvali vatrogasce Svete Nedelje i Hitnu pomoć. Teško ozlijeđenog Ivana liječnici su odmah zbrinuli te su ga žurno odvezli u Klinici za traumatologiju. Ondje su brigu o njemu preuzeli liječnici Zavoda za opekline. U eksploziji mu je bilo opečeno 90 posto tijela. Morali su ga hitno operirati kako bi mu sanirali opekline težeg stupnja i nadomjestili tekućinu iz tijela da mu ne otkažu bubrezi. Teško je disao pa su ga spojili na respirator. Nakon zahvata su ga prebacili na odjel intenzivne njege. Nažalost, sve te ozljede bile su preteške te je ubrzo preminuo.

- Nakon eksplozije čuli smo njegovu ženu kako zapomaže. Ona je odmah otišla s njim u bolnicu te su javili njegovu sinu za eksploziju - prepričali su susjedi.

Dodali su kako ih je nesreća iznenadila jer su detonacije čuli i u utorak i srijedu. Tad ih je proizveo vojni MiG koji je prelijetao nebo i probijao zvučni zid.

Susjeda Ivana mještani su opisali kao veselog. Radio je kao policajac te je nedavno otišao u mirovinu.

 


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a