Obavijesti

News

Komentari 89

Linić: Sirotinji ćemo oprostiti dugove, a HRT-u uzeti imovinu

Linić: Sirotinji ćemo oprostiti dugove, a HRT-u uzeti imovinu
2

Od ukupno 30 milijardi kuna naplativog duga procjenjujemo da bismo mogli naplatiti polovicu, odnosno 15 milijardi kuna, kaže šefica Porezne uprave Čavlović Smiljanec

VIDEO

Ministar financija Slavko Linić rekao je da ima niz mjera kojim će dužnici vratiti novac. Neke od njih su da država i banke od jeseni dugove počinju pretvarati u udjele, da će se uprave kazneno odgovarati imovinom kako ubuduće ne bi radile dugove.  

- Tamo gdje ocijenimo da je bitka za radna mjesta izuzetno važna, ići ćemo i na otpisivanje naših potraživanja, i to bez obzira radi li se o privatnim ili državnim tvrtkama - rekao je ministar za Novu TV.  

Linić je otkrio i što će s najvećim neplatišama u državi: - Tako ćemo HTV-u uzeti imovinu u Dežmanovom. Već smo to imali s Industrogradnjom ulazeći u njihov kapital - rekao je Linić.

Sjedaju na imovinu sto najvećih dužnika

Vlada bi trebala do kraja kolovoza sjest na imovinu prvih sto poduzetnika koji najviše duguju državi. Radi se o članovima uprava i skupština tvrtki za koje Porezna uprava ima jasne pokazatelje da su otvarali firme s ciljem izvlačenja novca.

U sljedećih 30 dana svi redom bit će pozvani na informativni razgovor u Poreznu upravu, gdje će ih referenti obavijestiti o svojim namjerama, piše Jutarnji list. Šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec kazala je kako su matični uredi iz cijele zemlje dostavili popis od ukupno 600 poduzeća. 

- Od ukupno 30 milijardi kuna naplativog duga procjenjujemo da bismo mogli naplatiti polovicu, odnosno 15 milijardi kuna. Od tih 15 milijardi, čak 12 milijardi otpada na dug 10.500 tvrtki s jednim ili nijednim zaposlenikom - kaže Čavlović Smoljanec. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"