Obavijesti

News

Komentari 5

Posljedice Brexita: Čak trećina Britanaca 'stegnut će remen'

Posljedice Brexita: Čak trećina Britanaca 'stegnut će remen'
1

Istraživanje, koje je provedeno nakon prošlotjednog referenduma među 2.000 građana Britanije, pokazalo je da će njih 37 posto vjerovatno smanjiti potrošnju

VIDEO

Istraživanje, koje je provedeno nakon prošlotjednog referenduma među 2.000 građana Britanije, pokazalo je da će njih 37 posto vjerovatno smanjiti potrošnju na velike kupovine, kao što su novi televizori, namješta i slično, a smanjit će i potrošnju na godišnjim odmorima.

"Rezultati naše ankete 'Istraživanje stavova potrošača' pokazuju zabrinutost za budućnost gospodarstva, osobnih financija i rast troškova života, što će vjerovatno prigušiti povjerenje i potrošnju potrošača", ističe Richard Lim, izvršni direktor grupe Retail Economics.

Istraživanje je također pokazalo da je troje od petero Britanaca zabrinuto za izglede britanskog gospodarstva nakon odluke o izlasku iz Unije i da smatraju da će 'Brexit' imati negativne posljedice za njihove osobne financije.

"Nadalje 58 posto kazalo je da će se sada suzdržati od kupovine neegzistencijalnih proizvoda, a naše analize upućuju na to da će najteže biti pogođena područja koja se bave elektronikom i proizvodima za kućanstva", rekao je Lim.

"Imajući u vidu da je potrošački sektor dosad bio pokretačka snaga gospodarskog oporavka, teško je procijeniti što može nadoknaditi usporavanje potrošnje", zaključio je Lim.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca