Obavijesti

News

Komentari 328

Ilčić: Nisam nikad masturbirao, ne mislim da sam zato freak...

Ilčić: Nisam nikad masturbirao, ne mislim da sam zato freak...
6

U emisiji Nedjeljno jutro uživo sa 24sata od 10 do 11.30 sati gostovali su Marko Jurčić iz Gay Pridea i Ladislav Ilčić, predsjednik Udruge Glas roditelja za djecu

VIDEO

Marko Jurčić iz Zagreb Pridea ponosan na subotnji Pride kojeg smatra dostojanstvenim skupom jer nije bilo nasilja. Prisjetio se prijašnjih Prideova za koje je trebalo dosta hrabrosti. 

Predsjednik udruge Grozd, Ladislav Ilčić usporedio je Zagreb pride i nedavni dolazak Pape kojeg smatra puno duhovnijim događajem. Smatra da Pride daje potpuno suprotnu poruku u kojoj je sve jednako vrijedno i jednako nevrijedno tj. promovira moralni relativizam. Smatra da kada gay udruge na svojim stranicama imaju lascivan sadržaj to vrijeđa njegove moralne osjećaje.

Poljubac vrijeđa moralne osjećaje

- Ne podržavam gay pride, ali nasilje je za svaku osudu - smatra Ilčić i kaže da su svi ljudi jednako vrijedni, ali je naravno protiv zahtjeva da homoseksualci posvajaju djecu i sklapaju brak. Smeta ga i poljubac homoseksualaca na cesti jer i po zakonu je u prekršaju onaj koji vrijeđa moralne osjećaje građana. Jurčić smatra da poljubac nikoga ne može uvrijediti jer je poljubac izraz ljubavi. 

- Postavljate se iz pozicije većine, a opet se prema homoseksualcima ponašate da je to grupa koja ima isto mišljenje. Ja predstavljam samo svoju udrugu, ne sve homoseksualce. Ja nisam homoseksualac, ja sam peder - rekao je Jurčić. Rekao je da je problem u tome što se mnogi od njih svakodnevno susreću s nasiljem te je zbog toga potreban Pride. 

Iličić je naveo primjer jednog američkog gay časopisa u kojem su razvijali strategiju od kojih je jedna iskorištavati poziciju žrtve. Jurčić je replicirao da nikad nije čuo za taj časopis te da je Ilčić iz tog jednog teksta izveo 'rasističke zaključke' koji se odlično uklapaju u njegovu sliku. 

Crkva ima pravo reći da je to 'zlo'

Komentirajući izjave nekih svećenika da treba kamenovati homoseksualce Ilčić je rekao da treba osuđivati grijeh, a ne čovjeka i osuđuje svako nasilje. Smatra da Crkva i homoseksualci mogu ići zajedno. 

- Crkva osuđuje njihovo ponašanje kao zlo i ima to pravo reći. To je neotuđivo pravo na mišljenje - kaže Ilčić.  Jurčić  također smatra da Crkva ima pravo da se organizira i da ima mišljenje. 

- Nikad nismo tužili Crkvu. Ne želimo polemizirati s Crkvom jer se sa dogmom ne može polemizirati - kaže Jurčić. 

Jurčić upozorava da u ovim pitanjima treba biti oprezan i podsjetio da je u nedavnim prosvjedima bilo puno zahtjeva da se primjerice "strijelja Ivu Sanadera". "Nije uvijek nešto dobro i moralno zato što to traži većina", kaže Jurčić. 

 Nije uvijek nešto dobro i moralno zato što to traži većina, kaže Jurčić

Ilčić: Homoseksualci nisu sretni, Jurčić: Ja sam sretan!

Ilčić kaže da ima homoseksualaca koji nisu sretni s tim što su jer "možda iz njih progovara savjest". Jurčić se nije složio. 

- Ja sam sretan. Možda su nesretni zbog toga što ih društvo osuđuje i zato jer su kamenovani. Nesretni su možda i Srbi i Romi jer su na rubu društva. Ja želim poručiti onima koji su gay da ima onih koji će ih prihvatiti iako to neće napraviti njihove obitelji - kaže Jurčić. Kaže da njega njegova obitelj podržava i isto savjetuje roditeljima LGBT osoba jer će njihova djeca tada živjeti slobodno  u svojoj zemlji. 

Pitanje masturbacije 

S obzirom da Ilčić tvrdi da je masturbacija štetno zlorabljenje seksualnosti, čak i za heteroseksualne osobe, gledatelje je zanimalo znači li to da u 41 godinu života nikada nije masturbirao. Iako je prvo želio izbjeći odgovor jer je pitanje preintimno, ipak je popustio:

- Riskirat ću i reći da nikad nisam masturbirao. Neki će misliti da sam luđak, ali mislim da zbog toga nisam freak - rekao je Ilčić. Osjeća se kao normalna i zdrava osoba zbog toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 328
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava