Obavijesti

News

Komentari 707

"Izbori vjerojatno 11. rujna, a obiteljima ostavljam 4. rujna"

"Izbori vjerojatno 11. rujna, a  obiteljima ostavljam 4. rujna"
1

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za N1 televiziju koji će se emitirati u nedjelju, 3. srpnja, kazala je kako je najsklonija datumu 11. rujna za nove izbore

VIDEO

Prijevremeni parlamentarni izbori bit će najvjerojatnije 11. rujna, kazala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za N1 televiziju koja će ga u cijelosti emitirati u nedjelju, 3. srpnja, u novoj emisiji 'Točka na tjedan' s Natašom Božić.

- Izbore ću raspisati u zakonskom roku, moram čekati ovih 30 dana do 15. srpnja, a onda raspisujem izbore najvjerojatnije za početak devetog mjeseca. Nisam još definitivno odlučila, međutim sklona sam 11. rujna - rekla je predsjednica Republike za N1 televiziju. 

Rekla je da je tome sklona zato što 5. rujna počinje škola.

- Nitko se ne želi baviti politikom preko ljeta. Nitko ne želi da im odmore uzmu političke kampanje. Ljudi se žele odmoriti i od politike. Povratkom u škole želim 4. rujna ostaviti obiteljima da budu zajedno prije nego djeca krenu u školu - kazala je predsjednica Grabar Kitarović.

Ova je izjava zapravo i u skladu s očekivanjima. Čim su se zastupnici dogovorili da se Sabor raspušta 15. srpnja, bilo je potpuno jasno da se izbori neće raspisati u srpnju ili kolovozu. Naime, predsjednica mora u roku dva mjeseca od dana raspuštanja Sabora raspisati nove izbore, pa su prema tome, u 'igri' zapravo jedino i bili 4. i 11. rujan. Sve nakon 11. rujna, zapravo bi išlo izvan Ustavom zadanih okvira. 

Inače, predsjednica će u emisiji na N1 televiziji u nedjelju odgovoriti na pitanja poput zašto je okrenula leđa Tomislavu Karamarku, kako će se Hrvatska postaviti ako izbjeglice ponovno krenu Balkanskom rutom, zašto je huligane među navijačima nazvala baš 'orjunašima'...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 707
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..