Obavijesti

News

Predsjednica Republike otvara Prvenstvo Hrvatske u roštilju

Predsjednica Republike otvara Prvenstvo Hrvatske u roštilju
8

U petak, 24. travnja predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Križevcima će svečano otvoriti 4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec

Na znak predsjednice najbolji roštilj-majstori sjeverozapadne Hrvatske na glavnom će križevačkom trgu upaliti vatru, a osim natjecateljskog dijela cijelo događanje upotpunit će i bogati popratni program koji uključuje koncert grupe Joy, nagradne igre za posjetitelje, kulinarske prezentacije chefa Branka Ognjenovića te, naravno, brojne delicije s roštilja i piće po promotivnim cijenama.

Šest timova predvođenih majstorima u pripremi mesa na žaru borit će se za ulazak u finale jedinog gastro natjecanja na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce, a o najboljima će odlučivati žiri u sastavu: akademik kulinarstva Branko Ognjenović (predsjednik), zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Tomislav Katanović i majstor kuhar Nenad Orag.  

Timovi UDRUGA MLADI KUHAR Valentina Štubelja , STARA ŠKOLA Antonia Sirovca, RAŽANJ Tihomira Trstenjaka, HRVATSKI DOMOBRANI KRIŽEVCI Božidara Radotovića, UVV BILIKUM KRIŽEVCI Dragutina Matusa i APOSTOLI Daria Turkušića natjecat će se u pet kategorija (ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina), a ekipa koja osvoji ukupno najviše bodova ide dalje te će u Zagrebu 28. lipnja pokušati osvojiti Zlatni ćevap i druge vrijedne nagrade u srazu s pobjednicima ostalih 7 polufinalnih natjecanja.  Voditelji su Frano Ridjan i Petra Slavečki.

Raspored natjecanja

24.04. petak  Križevci (Trg Antuna Nemčića)
26.04. nedjelja  Umag  (Nova obala)
01.05. petak  Zagreb (Jarun)
09.05. subota  Zadar (Riva)
24.05. nedjelja Kastav (Fortica)
30.05. subota  Osijek (Trg Ante Starčevića)
13.06. subota  Knin (Ul. dr. Franje Tuđmana)
21.06. nedjelja Orahovica (Jezero Orah)
28.06. nedjelja Zagreb  - finale

 4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Kotanyia, Mlinara, Jamnice, Vina Belje, Zvijezde i Konzuma te Iskona.

Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr  u kojoj donosimo više informacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.