Obavijesti

News

Komentari 0

Predsjednik HOK-a kandidat za krapinsko-zagorskog župana

Predsjednik HOK-a kandidat za krapinsko-zagorskog župana
1

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec nestranački je kandidat za krapinsko-zagorskog župana, kojeg u ovom trenutku podupiru HDZ, HSS, ZDS i HSP-AS

VIDEO

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec nestranački je kandidat za krapinsko-zagorskog župana, kojeg u ovom trenutku podupiru HDZ, HSS, ZDS i HSP-AS, a kako je u ponedjeljak izjavio, ima potporu i Ministarstva gospodarstva te premijera Andreja Plenkovića.

 Nakon što je u Krapini i službeno potvrdio svoju kandidaturu za župana, za Hinu je izjavio kako je do suradnje njega i spomenutih stranaka došlo tako što su predstavnici HDZ-a i HSS-a njega kontaktirali nakon što je izašao u javnost s najavom da će se kao nestranačka osoba kandidirati za župana.

 Osim što ima potporu četiriju stranaka, Ranogajec je rekao kako ima potporu i Ministarstva gospodarstva, ali i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je, tvrdi, u međusobnom razgovoru dao potporu njegovoj kandidaturi. Kao razloge koji su utjecali na odluku da se kandidira za župana naglašava da se u Zagorju trebalo napraviti puno više u protekle četiri godine, što su i njegove osnovne zamjerke aktualnoj županijskoj vlasti na čelu s SDP-ovim Željkom Kolarom.

 Iako na predstavljanju u Krapini nije izlazio s programom, u razgovoru za Hinu izdvojio je osnovne smjernice. To su projekti usmjereni prema unaprjeđenju i poboljšanju željezničke infrastrukture, za koju smatra da je zanemarena, zatim projekti u komunalnoj infrastrukturi, kao i dio programa posvećen poljoprivredi. Što se tiče gospodarstva, u fokusu mu je stvaranje povoljnog gospodarskog okruženja za privlačenje novih investicija, te otvaranje novih radnih mjesta. Bez toga, ističe, nema preduvjeta za daljnji razvoj obrazovanja, brige za starije i socijalne ugrožene građane te mlade. Jedan od važnih dijelova programa, najavljuje, bit će usmjeren prema demografskoj obnovi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Ujedno je odgovorio i na kritike da će, ukoliko pobijedi na izborima, stopirati projekte dosadašnje vlasti. Naglasio je da će se svi projekti iz Strategije razvoja Krapinsko-zagorske županije nastaviti, štoviše, bit će i novih projekata. Dodao je da su upravo potpora Ministarstva gospodarstva i Vlade garancija da će se ti projekti nastaviti i dovršiti.

 Inače, potporu Ranogajčevoj kandidaturi dala je ministrica gospodarstva Martina Dalić, koje je u ponedjeljak u Krapini nazočila službenoj objavi kandidature.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...