Obavijesti

News

Komentari 150

Preslagivanje unutar Agrokora: Umjesto Todorića - Mudrinić?

Preslagivanje unutar Agrokora: Umjesto Todorića - Mudrinić?
1

Situacija se mijenja iz sata u sat: Banke još nisu odobrile nove kredite, a traže i promjenu dijela uprave. Sada se Ivica Mudrinić počinje se spominjati kao izgledan kandidat za čelnika Agrokora

VIDEO

Ivica Todorić i nakon više od tjedan dana pregovaranja s bankama nije finalizirao dogovor oko novih kredita koji su potrebni za poslovanje. Ključni su i uvjeti po kojima će ih dobiti, a ne radi se samo o kamatama, nego i o planu poslovanja. Upitna je i pozicija samog Ivice Todorića kao predsjednika Uprave Agrokora. Iako su još u petak stizale neslužbene informacije da je čelno mjesto u upravi i dalje rezervirano za Todorića, a da će morati otići samo izvršni potpredsjednik za financije Ivan Crnjac, čini se da su se stvari preko vikenda promijenile. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Navodno bi se Ivica Todorić ipak trebao povući s mjesta predsjednika Uprave, ali cijeli proces restrukturiranja bi nadgledao iz Nadzornog odbora. Na mjesto predsjednika Uprave bi navodno trebao doći Ivica Mudrinić (61). Mudrinić je 14 godina vodio Hrvatski Telekom, a onda ga je njemački vlasnik ipak zamijenio prije četiri godine. Mudrinić je povratnik iz Kanade i kao član HDZ-a je bio ministar prometa, pomorstva i veza od 1992. do 1996. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon odlaska iz HT-a Mudrinić je djelovao tek kao predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost. Vodio je i svoje manje tvrtke. I iz kruga bliskih Mudriniću, ali i Todoriću, nije bilo službene potvrde ove informacije, ali niti opovrgavanja.

- Situacija se mijenja iz sata u sat - kaže nam jedan upućeni sugovornik. 

Već je bilo poznato da ruska Sberbanka traži nove članove uprave Agrokora koji bi trebali provesti restrukturiranje tvrtke i prodati dio koncerna. U zadnje vrijeme pojavio se niz kandidata koji bi htjeli ući u upravu, a njihov detaljni popis donosi tjednik Express koji je na kioscima. Sad je Mudrinić isplivao kao najizgledniji kandidat. No u političkim kuloarima se priča da njega ne guraju banke, nego Vlada. 

Ivica Todorić je jučer održao prvi sastanak s dobavljačima. Njima duguje više od 16 milijardi kuna. Dobavljači nisu davali službene izjave za medije. Iz Agrokora su priopćili da su informirali dobavljače o planovima stabilizacije koncerna.

- Na sastanku je izražen stav da je najveći teret stabilizacije Agrokora podnijela sama kompanija, a odmah nakon toga njezini dobavljači. Menadžment kompanije će se založiti da rokovi plaćanja budu u skladu s onim ugovorenima. Dobavljači su dali značajan doprinos i učinit ćemo sve za zaštitu njihove izloženosti prema koncernu - priopćili su iz Agrokora. 

Na sastanku je bilo 30-ak predstavnika dobavljača, a u Agrokoru kažu da su dobavljači rekli da su spremni dati snažnu podršku restrukturiranju Agrokora. Sastanak je iniciran nakon što su dobavljači, od kojih samo najveći zapošljavaju više od 15.000 ljudi, bili nezadovoljni jer su isključeni iz pregovora o budućnosti Agrokora. Sad bi trebali redovito komunicirati.

'Hoće li lex Todorić proći? Most i HDZ se opet razmimoilaze....

Most nije oduševljen HDZ-ovim prijedlogom zakona kojim bi se spašavale tvrtke dužne više od milijardu eura koje zapošljavaju više od 8000 radnika. Službeno se iz Mosta ne oglašavaju, ali neslužbeno ne smatraju zakon dobrim. Pitanje je zato hoće li biti usvojen u četvrtak na Vladi. Zakon predviđa prinudnu upravu za tvrtke, ali zato se ne bi mogao pokrenuti stečaj ili predstečaj.

Dobavljači: Obećali su uskoro početi plaćati

Dobavljači su se s Todorićem sastali u sjedištu Konzuma, ali nitko nije davao izjave. Vindija, Franck, Dukat... Agrokor ima više od 6000 dobavljača. Sastanak je trajao 45 minuta. Saznajemo da je Todorić obećao poplaćati dugove kad ugovori novi kredit, a dobavljači su obećali i dalje dostavljati robu u trgovine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag