Obavijesti

News

Komentari 490

Presudili su psu: Medo, kriv si zbog lajanja i ideš u 'pritvor'!

Presudili su psu: Medo, kriv si zbog lajanja i ideš u 'pritvor'!
6

Usamljen u šupi: Pas mora biti sam od 20 do 8 sati ujutro u mračnoj šupi. Očajni vlasnici uložili su sudu u Puli žalbu, no Medin ‘pritvor’ traje već četiri mjeseca

VIDEO

Naš Medo zbog tužbe koju su podigli susjedi već 4 mjeseca mora od 20 do 8 sati biti zatvoren kako ne bi lajao, počeli su svoju priču Anton Šimunović (47), vlasnik Mede, i njegov otac Blaž (85) iz Peroja kraj Pule.

Pokretanje videa...

24sata 00:08

U njihovu dvorištu je Medo do nedavno slobodno lajao. Zbog svojeg “psećega govora” pas 12 sati mora biti zatvoren u veću ostavu u kući, u mraku i sam, sve do 8 sati ujutro kad ga njegov gazda ponovno smije pustiti u dvorište.

- Psa smo nabavili kad je imao tri mjeseca i on je član obitelji, pravi dvorišni pas. Tužba od susjeda nam je stigla pred Uskrs prošle godine, a iako psa držim u ograđenom dvorištu, on po privremenoj odluci suda više ne smije lajati jer zbog laveža remeti mir. Na Općinskom sudu je pretparnički postupak u tijeku, a Medo je zapravo već sad osuđen jer je doneseno privremeno rješenje zbog kojeg je moj Medo od 21. listopada prošle godine u kućnom pritvoru - govori gazda i dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svaku večer zna kamo ga moram odvesti i više se ni ne buni, samo se pokunji i uđe. Misli da je kriv zbog nečega i srce mi se kida zbog toga jer se bojim da će oboliti tako zatvoren i sam. On pati i najgore mu je pred jutro jer bi htio odraditi svoje fiziološke potrebe, a moram ga pustiti tek u 8 sati u dvorište, prepričava nam Šimunović.

Kaže da nikad nikoga nije ugrizao ni napao . Susjedi su podigli tužbu jer, kako piše u dokumentaciji, pas gotovo stalno laje danju i noću te “lajanjem i zavijanjem uznemirava tužiteljicu u redovitom korištenju njezinom nekretninom”.

Zbog duševnih boli uzrokovanih lajanjem Mede potražuju 10.000 kuna.

Dijana Marić/24sata

- Ne znam do kada će pas morati biti tako zatvoren jer smo uložili žalbu, ali još nismo dobili nikakvo rješenje. Ako se ne pridržavam odluke i ako Medo počne lajati, sigurno ćemo biti kažnjeni - kaže. Dva puta im je na kućnu adresu dolazila i veterinarska inspekcija koja je utvrdila da se prilikom prilaska kući ne čuje lavež, nema režanja i pokušaja napada , nego samo lajanje i primjetno mahanje repom, što je uobičajena reakcija psa koji čuva dvorište.

- Ako sud dosudi, susjedi koji su nas tužili neka Medi daju sami injekciju pa će im onda srce biti na miru - rekao je vlasnik. Čak je išao od susjeda do susjeda pitati ih smeta li im Medo zbog lajanja , a neki su, kako je rekao, bili u čudu da on uopće ima psa. Je li Medo kriv za prouzročenje duševnih boli, na kraju će odlučiti sud.

Čekaju odgovor na žalbu mjesecima

Privremena mjera donesena je 21. listopada 2014. godine, a tuženik je u međuvremenu uložio žalbu na koju će dobiti odgovor, rekla nam je Sonja Bulić iz Općinskoga suda u Puli. Odvjetnik Silvije Degen kaže kako nikad nije čuo za ovakav slučaj i da kod nas pas po zakonu nije živo biće nego stvar kad ga mogu tako zatvoriti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 490
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a