Obavijesti

News

Komentari 53

Pretukao sestre: Nasilniku su odredili pritvor do 15 dana

Pretukao sestre: Nasilniku su odredili pritvor do 15 dana
4

Prekršajni sudac je saslušao Željka Raženja (26) koji je u nedjelju u taksiju brutalno premlatio Saru (19) i Kimy (24) Golub. Nakon što je iznio obranu, odredio mu je pritvor

VIDEO

Tek nakon što su pretučene Zagrepčanke Kimy (24) i Sara (19) Golub svojim svjedočanstvom i fotografijama premlaćivanja u ponedjeljak izašle u javnost i šokirale sve, policija je njihova napadača Željka Raženja (26) uspjela locirati i privesti na razgovor.
Iako je u Eko taksiju pretukao obje djevojke i jednoj pokušao iskopati oči, prijavili su ga zbog narušavanja javnog reda i mira, a jučer ujutro odveli i prekršajnom sucu. On mu je odredio pritvor do 15 dana. U tom vremenu obavit će se razgovori sa svim sudionicima te na ročištu 22. veljače odlučiti o njegovoj kazni ili puštanju na slobodu.

- Ugodno sam iznenađena, mislila sam da će biti odmah pušten i ovo mi zaista ulijeva nadu u institucije pravne države - komentirala je Kimy odluku prekršajnog suca.

A većina policajaca s kojima smo razgovarali uvjereni su kako bi sve otišlo u zaborav da nije bilo medijskog pritiska.

- Policija je to svakako mogla bolje odraditi. S obzirom na to da djevojka ima vidljive ozljede, iako su one okvalificirane kao lake, to nije bio razlog da se počinitelja tereti samo za javni red i mir. Ovdje ima elemenata i nasilničkog ponašanja te seksualnog uznemiravanja, kako tvrdi žrtva. Da nije bilo medijskog pritiska, sve bi otišlo u zaborav - reklo nam je više policajaca s kojima smo razgovarali. Kimy nam je ispričala kako je sve došla prijaviti u PP Črnomerec, no policajac joj je rekao da je za to nadležna PP Trešnjevka, ali da će uzeti njezinu izjavu.

- Nije nam dao ni pročitati što je napisao. Rekao nam je da ovdje nema elemenata kaznenog djela i da ćemo to morati ganjati privatnom tužbom - tvrdi nam Kimy, koja nam je ispričala da joj se nakon objave njezine fotografije javlja puno djevojaka i žena koje su i same žrtve nasilja.

- Ovo nismo napravile zbog novca i slave već upravo da ovim potaknemo sve zlostavljane žene da o tome ne šute - rekle su nam sestre Golub.

Zašto policija nije reagirala prije, jesu li postupili po protokolu, je li bilo propusta i nije li riječ o preblagoj prijavi, onoj tek za remećenje javnog reda i mira, pitali smo službeno i policiju. Odgovor nismo dobili.

Ozljeda oka 

Kimy je dobila injekciju protiv tetanusa, a utvrđene su joj ozljeda oka i hematomi na licu i vratu. Ozljede su okvalificirane lakšima.

Oštećen živac 

Od udaraca u glavu i leđa Sara ima trzajne ozljede vrata, kralježnice i prsne kosti, a oštećen joj je živac oko kralježnice.

Kazne u njemačkim markama

“Tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane, kaznit će se sa 50 do 350 DEM u kunskoj protuvrijednost i 30 dana zatvora”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.