Obavijesti

News

Komentari 88

Prevarantica: 'Dobili ste povrat poreza, ali ima jedan uvjet...'

Prevarantica: 'Dobili ste povrat poreza, ali ima jedan uvjet...'
1

Staricu, koja živi na području Peščenice u ponedjeljak je nazvala žena koja se predstavila kao djelatnica Porezne uprave. Staricu je od prevare spasio taksist

VIDEO

Da nije bilo poštenog taksista beskrupulozne prevarantice odnijele bi 80- godišnjoj Zagrepčanki i zadnju lipu. Staricu, koja živi na području Peščenice u ponedjeljak je nazvala žena koja se predstavila kao djelatnica Porezne uprave.

Imam za vas dobre vijesti. Uvidom u naše poslovne knjige vidjeli smo da trebate dobiti povrat poreza za nekoliko proteklih godina. Radi se o nekih 60-tak tisuća kuna. No,..ima jedan uvjet - mamila je prevarantica staricu. Potom joj je rekla kako prije nego joj uplate novac mora otići u banku i podići sve novce sa svih računa i to do posljednje lipe.

Nakon toga do vas će doći djelatnica iz Mirovinskog kojoj ćete dati novac. Ona će ga tada uplatiti u banku a potom ćete dobiti još 13.000 kuna bonusa- rekla je prevarantica. Starica joj je odgovorila da je vani snijeg i led i da baš ne namjerava po takvom vremenu ići u banku. No, žena joj je rekla kako će odmah na njezinu adresu stići taksi. I zaista, nakon par minuta 80-godišnjakinju je dočekao taksi. Na putu do banke sve je ispričala taksistu kojem je to odmah bilo sumnjivo.

- Meni vam je to sve čudno. To mi liči na prevaru - rekao je taksist starici. S njom je ušao u banku te je službenici na šalteru rekao o čemu se radi. Ona je obavijestila policiju pa su se staricom u njezin stan vratili i policajci u civilu. Klopka je bila postavljena. Nekoliko minuta kasnije zazvonio je telefon:

- Vratili ste se? Koliko ste točno novca podigli - zanimalo je sugovornicu i dok joj starica odgovarala da je riječ o svoti od gotovo 65.000 kuna u stan joj je bez zvonjenja ili kucanja ušla "djelatnica mirovinskog" koja je u rukama držala uplatnice. Istovremeno je druga prevarantica pokušavala starici odvratiti pozornost vičući joj "ostanite na liniji, ostanite na liniji". Kad je policija zgrabila "djelatnicu mirovinskog" ova je povikala želeći upozoriti kolegicu.

- Slučajno sam ušla u stan. Vidjela sam željeznu peć u dvorištu pa sam htjela provjeriti čija je – tvrdila je. Policija je utvrdila kako je "djelatnica mirovinskog" zapravo Fanika Đurđević (65). Prijavljena je za pokušaj prevare pa ju je sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu pritvorila na mjesec dana kako ne bi ponovno nekoga prevarila.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina