Obavijesti

News

Komentari 77

'Nisam znala za sotonizam već sam sve pripisivala marihuani'

'Nisam znala za sotonizam već sam sve pripisivala marihuani'

Majka Kulišeka, kojeg sumnjiče da je ubio Ivana Jagodića i ranio njegovu djevojku Meriem Demo, je danas dala iskaz i otkrila neke nove šokatne detalje o slučaju...

VIDEO

Dino mi je nakon ubojstva rekao mnoge stvari koje do tad nisam znala, iako smatram da ga kao njegova majka poznajem bolje nego bilo koji vještak. Mjesec dana prije ubojstva primijetila sam kod njega mnoge promjene, mršavio je, slabo jeo, imao problema sa spavanjem, pričao sam sa sobom, bio je usporen i često jedva držao u rukama pribor za jelo i jednostavno nije bio prisutan - svjedočila je na današnjem suđenju Dini Kulišeku njegova majka Sandra Kulišek.

- Često sam mu isto pitanje morala postavljati više puta prije nego bi mi odgovorio. Ja sam sve to pripisivala njegovom upražnjavanju marihuane, a kasnije sam doznala da su tu bile prisutne i druge droge, no nisam znala za njegovu psihozu. Zbog marihuane i loših ocjena u trećem razredu srednje škole te lošeg društva smo ga svojevremeno vodili i kod psihologice, koja je savjetovala da ga ostavimo na promatranju od oko mjesec dana, no moj muž se tome protivio jer je htio da nastavi školovanje - dodala je.

"Na dan ubojstva vidio vraga"

- Pokojnog dečka nikad nije spominjao, tek mi je u zatvoru rekao da su se poznavali i da su često kod njega u stanu konzumirali drogu. Također mi je rekao da je se isti bavio sotonizmom, da je na njega bacio urok zbog čega se u nekoliko navrata srušio i počeo čuti glasove. Kada sam ga pitala zašto mi to nije rekao, kazao je kako se bojao da ćemo ga poslati na liječenje. Na dan ubojstva rekao je da je u pokojniku vidio vraga i to je jedini razlog zašto je došlo do ubojstva. Nije u pitanju bio nikakav dug. Da se pokojni bavio sotonizmom potvrdila mi je i njegova bivša djevojka koja je kasnije, zbog psihičkih problema i droge završila u katoličkoj zajednici na odvikavanju. Rekla mi je da je sve to istina i da vjerujem svojem sinu - svjedočila je 

Kako je tvrdila da joj je sin rekao da je u pokojnom Jagodiću za vrijeme ubojstva vidio sotonu, sutkinja je upitala zašto je napao njegovu djevojku Meriem Demo.

- Pa mislim da je to zato što tada uopće nije bio svjestan svojeg čina i situacije i ljudi oko sebe - kazala je Kulišekova majka.

Vještakinja ostaje pri svom iskazu

Suđenje  se danas svelo se na analiziranju dodatnog vještačenja vještakinje tj. na utvrđivanju da li je optuženi za vrijeme ubojstva bio ubrojiv ili ne. Vještakinja je ostala kod svojeg prijašnjeg iskaza u kojem tvrdi kako se kod optuženog ne radi o akutnom psihotičnom stanju, kojeg su svojevremeno utvrdili drugi liječnici te da takva dijagnoza nigdje nije zabilježena niti potkrijepljena.

Dinovi odvjetnici Ljubo Pavasović i Goran Marjanović upitali su je da li je moguće da je troje liječnika pogriješilo navodeći takvu dijagnozu te prepisujući određene lijekove za tretiranje takvog stanja koje je Dino pio godinu dana. 

- Dijagnoza nije jasno ustanovljena, iskaz nije dokazan, a ti lijekovi se mogu pripisati i pokrivaju širok dijapazon simptoma uključujući stanje nemira i nespavanja - rekla je vještakinja te dodala kako smatra da je optuženi počeo simulirati simptome akutnog psihotičnog ponašanja nakon što je ušao u zatvor.

- Imao je dostatne mogućnosti naučiti simulirati takve simptome, ali očigledno to nije dobro naučio jer psihoza živi svoju psihozu i kad od nje netko boluje ne mora nikog uvjeravati u svoju psihozu - smatra vještakinja.

Obrana predlaže dopunu psihičkog vještačenja

Ona naime tvrdi da se kod Kulišeka ne radi o akutnom psihotičnom stanju već o poremećaju osobnosti sa zlouporabom sredstava ovisnosti.

Obrana je predložila dopunu psihičkog vještačenja analizom iskaza svjedoka do kojih su neki bili u istoj zatvorskoj sobi kao i Kulišek. Vjeruju da se tu krije značajan odgovor koji bi pomogao riješiti dvojbu oko koje se lome koplja, a to je Kulišekovo psihičko stanje u vrijeme ubojstva. Tada bi trebalo biti jasnije kakvo je Kulišekovo ponašanje bilo mjesec dana prije te za vrijeme samog ubojstva. Sud je taj prijedlog prihvatio te se suđenje nastavlja početkom travnja.

Podsjetimo, Kulišeku se sudi za stravično ubojstvo Ivana Jagodića te teško ranjavanje njegove djevojdke Meriem Demo, koje je 2014. napao u Jgodićevom stanu u Crikvenici pri čemu je pokojniku nanio smrtne ubode nožem, a djevojku ozlijedio višestrukim ubodima po tijelu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi