Obavijesti

News

Komentari 56

Slučaj Fimi media: Pavošević, Jurak i Barišić priznali krivnju

Slučaj Fimi media: Pavošević, Jurak i Barišić priznali krivnju
5

Riječ je o sličnoj situaciji kao u prethodnim postupcima. Netko prizna da je kriv, a onda kaže da mu je sve rekao Sanader. Taj film nećete gledati, poručio je Sanader

VIDEO

Na Županijskom sudu u Zagrebu u utorak je nastavljeno pripremno ročište u slučaju "Fimi media". 

Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a, Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije i Branka Pavošević, blagajnica HDZ-a su priznali krivnju dok Ivo Sanader, bivši predsjednik stranke i premijer, Ratko Maček, bivši glasnogovornik Vlade i šef izbornih stožera HDZ-a i HDZ kao pravna osoba nisu. Barišić, Jurak i Pavošević krivnju su već priznali u istrazi no nisu se nagodili s USKOK-om jer vjerojatno smatraju da na suđenju mogu dobiti manje kazne. 

- Riječ je o sličnoj situaciji kao u prethodnim postupcima. Netko prizna da je kriv, a onda kaže da mu je sve rekao Sanader. Taj film nećete gledati - rekao je Ivo Sanader. Njegovo odvjetnik Čedo Prodanović je rekao kako je obrana predložila 200 svjedoka, a  USKOK 349. 

Danas su na ročištu USKOK i obrana iznijeli dokazne prijedloge i izjasnili se o dokaznim prijedlozima suprotnih strana. U srijedu će odlučiti o datumu suđenja, koliko će ljudi svjedočiti te koji će se dokazni prijedlozi prihvatiti. 

- Teza tužiteljstva je da je Ivo Sanader kao predsjednik HDZ-a bio odgovorna osoba u pravnoj osobi. No mi smatramo kako je odgovorna osoba u pravnoj osobi bilo Predsjedništvo HDZ-a koje ništa nije znalo o crnim fondovima - rekao je Damir Sesvečan, predstavnik HDZ-a. 

Dvoje optuženih, Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić, preko čijih tvrtki se također izvlačio novac iz državnih institucija i tvrtki u HDZ-ov "crni fond", priznali su krivnju te su temeljem nagodbe s USKOK-om u ponedjeljak osuđeni na 11, to jest 6 mjeseci zatvora i povrat ukupno 3,8 milijuna kuna državi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.