Obavijesti

News

Komentari 79

Za pristrano suđenje primali 400 do 3000 kn po utakmici

Za pristrano suđenje primali 400 do 3000 kn po utakmici
5

Tereti ih se za davanje i primanje mita te namještanje nogometnih utakmica u amaterskim ligama na području Brodsko-posavske županije. Nakon ispitivanja odlučit će o određivanju pritvora

VIDEO

Policija je u srijedu na Županijski sud u Osijeku privela osumnjičene nogometne suce i sportske djelatnike koji su uhićeni u utorak u Slavonskom Brodu. Tereti ih se za davanje i primanje mita te namještanje nogometnih utakmica u amaterskim ligama na području Brodsko-posavske županije. 

Okrivljeni nogometni suci su od predstavnika nogometnih klubova primali novčane naknade u iznosima od 400,00 do 3.000,00 kuna po utakmici kao nagradu za pristrano suđenje.

Kako, iz svojih neslužbenih izvora doznaje SBplus, uhićen je i trener/selektor vojne nogometne reprezentacije. Navodno u Zagrebu, uhitila ga je vojna policija 'na radnom mjestu' u 'službenoj sportskoj odori' i privela civilnim kolegama koji su ga preuzeli s ciljem daljnje 'obrade'.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti

"USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv 21 hrvatskog državljana (1982., 1973., 1973., 1974., 1979., 1994., 1965., 1976., 1988., 1989., 1984., 1977., 1985., 1976., 1974., 1951., 1979., 1966., 1974., 1991. i 1971.) i jednog stranog državljanina sa stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj (1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita. (28.6.2017.)

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, kao povjerenik za suđenje Županijskog nogometnog saveza Brodsko posavske županije, od 21. travnja do 23. svibnja 2017., u natjecateljskoj sezoni 2016./2017. Druge županijske nogometne lige Brodsko-posavske županije „Centar“ i Druge županijske nogometne lige Brodsko-posavske županije „Istok“, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, na traženje predstavnika nogometnih klubova (XIV. okr. do XXI. okr.), za dogovorenu novčanu naknadu od 200,00 do 500,00 kuna po utakmici, delegirao kao glavne ili pomoćne nogometne suce (II. okr. do XI. okr.) na nogometnim utakmicama navedenog ligaškog natjecanja koji su bili spremni pristrano suditi u korist pojedinih nogometnih klubova. Okrivljeni nogometni suci su od predstavnika nogometnih klubova primali novčane naknade u iznosima od 400,00 do 3.000,00 kuna po utakmici kao nagradu za pristrano suđenje.

Također se XII. okr, kao glavni nogometni sudac, te II. okr. i XIII. okr., kao pomoćni suci Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje, sumnjiče da su od XXII. okr., nogometnog trenera jednog kluba, primili novčanu nagradu od 900,00 kuna za pristrano suđenje u korist njegovog kluba na jednoj nogometnoj utakmici".

'Dugo se sve stavljalo pod tepih'

Dubravko Galović, alfa i omega nogometa na području Brodsko – posavske županije, visoko pozicionirani član IO HNS, predsjednik Županijskog nogometnog saveza u utorak kasno navečer potvrdio je uhićenja. Ništa više nije mogao reći niti u srijedu ujutro.

– Ne bih mogao ništa komentirati, jer mi kao Savez ništa službeno nismo dobili. S obzirom da se u kontekstu uhićenja spominje naš Savez kada budem imao relevantne informacije rado ću dati izjavu – rekao je Dubravko Galović.

U županiji, a i šire u Hrvatskoj, posebno u krugovima koji su bliski nogometu, čini se da nema iznenađenja. Komentari su da je do ovoga trebalo doći jer navodno u amaterskom nogometu na svim razinama već dugo vremena nešto ne štima.

– Dugo se sve stavljalo pod tepih, a javna je tajna da se vrte veliki novci kojima se namještaju rezultati i potkupljuju nogometni suci, delegati na utakmicama, što je velika prijevara onih koji vole ovaj sport. Neka se sada vade iz mulja u koji su upali, a njega ovdje u Posavini ima jako puno – rekao je jedan od čitatelja. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa