Obavijesti

News

Komentari 3

Proces Perkoviću i Mustaču produljen je do kraja rujna

Proces Perkoviću i Mustaču produljen je do kraja rujna
1

Istodobno je najavljeno kako bi sljedećeg tjedna u utorak putem video-veze iz Zagreba trebao svjedočiti bivši ministar vanjskih poslova nekadašnje SFRJ Budimir Lončar

VIDEO

Proces koji se pred Višim zemaljskim sudom u Muenchenu vodi protiv bivših djelatnika jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi Josipa Perkovića i Zdravka Mustača zbog sumnje u sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića produljen je do kraja rujna ove godine, objavio je na svojim stranicama Viši zemaljski sud.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Manfreda Daustera je naložilo još tri dodatna ročišta u procesu i to za 31. kolovoza te 20. i 27. rujna. Do sada su kao zadnja dva ročišta, u procesu koji se trebao okončati još u travnju prošle godine, bili određeni 1. i 2. kolovoza.

Istodobno je najavljeno kako bi sljedećeg tjedna u utorak putem video-veze iz Zagreba trebao svjedočiti bivši ministar vanjskih poslova nekadašnje SFRJ Budimir Lončar.

Do kraja suđenja se još očekuje i svjedočenje bivšeg djelatnika SDS-a Vinka Sindičića, koji je svjedočio i u prvom suđenju u svezi s ovim ubojstvom, u kojem je Krunoslav Prates osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

Suđenje Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću započelo je u listopadu 2014. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.