Obavijesti

News

Komentari 84

Proročica Vanga: Duhovi su posvuda, nemojte ih se bojati

Proročica Vanga:  Duhovi su posvuda, nemojte ih se bojati
3

Bugarska vizionarka smatrala je da je smrt samo fizički kraj, ali da naša duša živi vječno. Ljudi koji su je posjećivali nikad joj nisu lagali - nisu se usudili

VIDEO

Vanga nije, kao većina ljudi, smatrala da je smrt odlazak zauvijek: “Nemojte se bojati”, savjetovala je svojim gostima.

Htjela je sve uputiti na ono u što je ona vjerovala i što je jedino za nju i bilo moguće. Smrt je samo prijelaz iz ove u drugu dimenziju. Nikad u sobi nije bila sama.

- Duhovi su transparentni i bezbojni, poput vode u čaši. Ali oni sjaje, emitiraju svjetlo. Ponašaju se kao i mi, ljudi. Sjede, hodaju, smiju se, plaču... Ja zaspim, oni me probude i kažu: ‘Ustani’! I zato svima kažem: Nema straha, svijet neće umrijeti!

Kao da gleda film, bugarska proročica prepričavala je tisućama godina staru povijest, a bila je i glasnik daleke budućnosti. Svi su željeli znati kako je ona vidi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sjećate li se detalja nakon transa?

- Ne, ne sjećam se gotovo ničega. Nakon transa vrlo sam iscrpljena i umorna gotovo cijeli dan.

– Lažu li vam ljudi?

– To je veoma rijetko. Većina ih se ne usudi lagati mi.

– Uzimate li lijekove?

– Ne, prije mnogo godina liječnik mi je zbog tlaka preporučio tablete. Međutim, prestala sam ih uzimati jer sam loše reagirala na njih, usta su mi se počela jako sušiti, nisam mogla normalno micati jezikom, bila sam pospana, a kad bih popila vodu, nije mi imala okus vode.

– Kako se opuštate?

– U tišini. Zatvorim se u sobu i ne želim nikoga vidjeti. Ležim na leđima u tišini. To je jedini način da se zaista opustim.

I danas postoje žestoke rasprave o tome jesu li slike i predviđanja koje je vidjela doista njezini ili je riječ o nečemu drugom, mističnom i zagonetnom. Tolika je bila snaga, širina, dubina i preciznost njezinih vizija. Neki eksperti još i danas rade na dešifriranju njezinih riječi. Mnogo je toga ostalo nedorečeno, neobjašnjeno, zagonetno – kao poruka pod ključem. Dešifrirat će se vjerojatno, vjeruju mnogi, u godinama koje dolaze. Vangelia je, kako je napisano u nekim ruskim novinama, bila ‘’fantastična realnost i istodobno najzagonetnija istina’’.

 Predvidjela sudbine Hitlera, Putina, Gorbačova, Staljina, Lady Di...

Posjetitelji su joj svakodnevno iznosili svoje tragedije, bolesti, boli, kao i vjeru u neograničene moći i nadu u duhovno te tjelesno ozdravljenje. Posjetili su je najveći svjetski moćnici, ali i siromasi iz njezina sela. Pripisuju joj da je predvidjela sudbine Hitlera, Putina, Gorbačova, Staljina, Lady Di, Jackie Kennedy, kao i najveće svjetske tragedije. Vidjela je i svoju smrt.

– Stanje joj se jako pogoršalo – konstatirali su u ponoć 10. kolovoza 1996. godine.

Liječnici okupljeni u Vanginoj kući zabrinuto su se pogledavali. Nitko više nije osjećao ni tračak nade da će se oporaviti. I ona je znala – svoju smrt vidjela je godinama ranije.

Iako je desetljećima uspješno pomagala ljudima alternativnim metodama, sebi travama nije htjela pomoći.

Ni mnogo prije, kad je tek doznala da ima opaku bolest, nije pristajala na liječničku pomoć. Na moderne lijekove, pretrage... ni na što. Te odluke držala se do samoga kraja. U zadnjim mjesecima pristala je ipak otići u bolnicu u Sofiji. Najveći stručnjaci okupili su se i zaključili da joj je potrebna operacija. Bugarska proročica kategorički je to odbila.

- Živjet ću onoliko koliko mi je suđeno živjeti na ovom svijetu - uvijek je isticala. Znala je da je to bila njezina posljednja noć. Vangina daljnja rođakinja, koja je do posljednjeg trenutka bila pokraj njezina uzglavlja, posvjedočila je da je proročica u tom trenutku zatražila čašu vode, koru kruha i da je - temeljito okupaju! Tek tad je prozborila:

- E, sad je sve u redu!

Oko devet sati, pričala je mlada rođakinja, Vanga je rekla, ponajviše zato da bi umirila rođake, da su po nju “došli duhovi“. Kazaljke samo što nisu pokazale 10 sati, Vanga je doista i klonula. Stručnjaci su odmah poželjeli proučavati njezin mozak, ali sestra je to zabranila.

Kratko prije svoje smrti vidjelica je odredila nasljednicu - desetogodišnju djevojčicu iz Francuske koja će biti potpuno neobična. Međutim, početkom 2011. u ruskom tisku je objavljena bombastična vijest: “Vanga se vraća!” Jedna vidovita djevojčica, ona koja bi mogla biti Vangina nasljednica, živi u nekom francuskom gradiću. Čudo od djeteta, sedmogodišnja nasljednica. Prije dvije godine roditelji nisu mogli povjerovati da djevojčica može predviđati budućnost. Ali svakog su se puta njezina proročanstva ostvarivala. Obitelj je skrivala ovu činjenicu iz straha da ne bi bila smatrana čudovištem i da bi se izbjeglo da ovaj talent bude zloupotrijebljen. Roditeljima je objašnjavala da je noću posjećuju sjene umrlih koje joj govore o tome što će se dogoditi. Iako nije ništa čula o fenomenu Vanga, djevojčica je opisala bugarsku vidovnjakinju koja je zapravo bila jedan od njezinih noćnih “gostiju”.     

Vanga opet u prodaji

Svetica, špijunka, Nostradamus u suknji... Njezine priče zainteresirale su baš svakoga, a njezini biljni i prirodni recepti pomogli su mnogima. U samo dva tjedna, koliko je knjiga na kioscima, razgrabljena je. Od ponedjeljka vas zato na kioscima očekuje dotisak i zato požurite po svoj primjerak. Cijena je samo 39,90 kuna.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor