Obavijesti

News

Provjerite u 3 koraka jeste li spremni za digitalno doba

Provjerite u 3 koraka jeste li spremni za digitalno doba
1

Prosječni Hrvat na pametnom telefonu provede 3,5 sati dnevno. Gotovo 90 posto korisnika služi se pametnim telefonom za pretraživanje interneta

Digitalna revolucija nam svakodnevno mijenja privatni i poslovni život i znamo da moramo biti spremni na promjene. Svi smo online i bez interneta i pametnog telefona ništa više ne rješavamo. Kako to radimo i jesmo li ozbiljno shvatili naše digitalno doba?

Prema istraživanju GfK, prosječni Hrvat na pametnom telefonu provede 3,5 sati dnevno. Gotovo 90 posto korisnika služi se pametnim telefonom za pretraživanje interneta, dok su internetsko i mobilno bankarstvo i online kupnja  najpopularnije digitalne usluge.

Trend potvrđuju banke u Hrvatskoj gdje stalno raste broj korisnika internetskog i mobilnog bankarstva.  


Istraživanje Digitalni indeks hrvatskog gospodarstva govori da 70% domaćih tvrtki ima digitalnu transformaciju na dnevnom redu. Svako četvrto poduzeća već ima digitalnu strategiju, a zaključak je kako će brojka za tri godine porasti na 85 posto. Ako niste među njima, jednostavno provjerite gdje je danas vaša tvrtka i što trebate poduzeti.  

Za početak podsjetnik da je internetska stranica ogledalo vaše tvrtke.  
Ako se na vašoj web stranici posjetitelji dobro snalaze, brzo pretražuju i mogu jednostavno ugovoriti sastanak ili izvršiti narudžbu, klijenti i potencijalni kupci doći će prije k vama nego konkurenciji. To znači da ispunjavate prvi uvjet za razvoj digitalnog poslovanja.

1.    Svoje digitalno poslovanje prilagodite potrebama potrošača: to je važno za sve koji tržištu nude proizvode ili usluge. Vodite računa da vaša internetska stranica bude prilagođena mobilnim uređajima, koristite aplikacije primjerene svojim kupcima, iskoristite sve mogućnosti komuniciranja s potrošačima putem interneta.


2.    Koristite mobilno bankarstvo: tako ćete uštedjeti vrijeme, ubrzati poslovanje i jednostavno upravljati financijama poduzeća. Primjer mobilne aplikacije je mHPB koja omogućuje pristup osobnim i poslovnim računima na jednom mjestu, nudi brzo i sigurno plaćanje uključujući i opciju 'slikaj i plati, uvid u sve račune, naloge i kredite, i brojne servise i kontakte važne za upravljanje financijama. Sve to  uz prijavu otiskom prsta na mobilnim uređajima. Nema više čekanja u banci i na telefonu!

3.    Pojačajte marketing na društvenim mrežama: sve tvrtke danas su na društvenim mrežama i samo je pitanje kako ih koriste i za koji sadržaj. Facebook npr. pruža  mogućnost Facebook Adsa, usluge koja šalje poruku upravo onom dijelu publike koji bi mogao biti zainteresiran za vašu ponudu. Pomoću Facebook Ads kampanje možete usmjeriti komunikaciju skupinama korisnika precizno odabranim prema lokaciji, jeziku, spolu, dobi, interesima, obrazovanju i drugim značajnim karakteristikama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje