Obavijesti

News

Komentari 223

Provokacija: Ukrajinci izvjesili državnu zastavu u inat Rusima

Provokacija: Ukrajinci izvjesili državnu zastavu u inat Rusima
5

Stotinjak turista, 60 Rusa i 38 Ukrajinaca, koliko ih boravi u hotelu u Zelenoj laguni kod Poreča, vješaju zastave svojih zemalja po balkonima tako i iritiraju jedni druge

VIDEO

Dok se sunčaju i uživaju u kupanju, gostima iz Rusije koji borave u hotelu Parentium u oči posljednjih dana upadaju ukrajinske boje. Bojišnica se preselila u Zelenu lagunu pored Poreča . Zasad bez nekih većih incidenata. Sve je još samo na provokacijama.

Stotinjak turista, 60 Rusa i 38 Ukrajinaca , koliko ih boravi u hotelu, vješaju zastave svojih zemalja po balkonima i iritiraju jedni druge. Kako doznajemo, i u drugim porečkim hotelima gdje ima Rusa i Ukrajinaca ima sličnih provokacija zastavama.

Rusi su bijesni. Žale se da iduće godine sigurno neće doći na ljetovanje

- Čini mi se da je osoblje hotela malo u panici . Neki koji nemaju zastave stavljaju ručnike žuto-plave boje koji također dovode Ruse do bjesnila. Neki se žale da iduće ljeto neće više dolaziti. Iskreno, mene je malo i strah da me ne zamijene za Ukrajinca pa prebiju - govori gost hotela Parentium koji nam je ustupio fotografije. Zaposlenici ekskluzivnog porečkog hotela Parentium nevoljko govore o "ratu" zastavama.

- Još prije nekoliko dana ruski gosti su nam se požalili. Bilo je nekoliko izvješenih ukrajinskih zastava, ali i nekoliko zastava drugih zemalja. Reagirali smo odmah i zamolili Ukrajince da to maknu . Tamo gdje gostiju nije bilo u sobi zastave smo uklonili sami. Bilo je malo negodovanja, ali to je sve - govori zaposlenik turističkog naselja u Zelenoj laguni.

Gdje nije bilo gostiju sami smo makli zastave. Neki su negodovali - zaposlenik naselja

Dean Matošević , voditelj marketinga u Zelenoj laguni u sklopu koje posluje i hotel Parentium s četiri zvjezdice, potvrđujući slučaj kaže da u hotelu zbog isticanja zastava nema nikakvih problema.

- Nije bilo nikakvih ekscesnih situacija među gostima iako je činjenica da je isticanje ukrajinskih zastava u ovom trenutku pomalo specifično - kaže Dean Matošević.

Nije bilo nikakvih ekscesnih situacija između gostiju; Dean Matošević

No osim situacije u hotelu, Porečani su shvatili da moraju pripaziti i s ukrajinskim gostima.

Na teniskom terenu trenirala je djevojčica, buduća tenisačica s ruskim narječjem. "To je buduća Šarapova?", upitao je Porečanin trenera i umalo dobio reketom po glavi uz opasku da je Šarapova Ruskinja, a oni su Ukrajinci koji mrze Ruse.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.