Obavijesti

News

Komentari 518

Borba za mjesto šefa SDP-a: Bernardić i Ostojić idu u 2.krug

Borba za mjesto šefa SDP-a: Bernardić i Ostojić idu u 2.krug
9

Kao što su pokazivali i rani neslužbeni rezultati, Davor Bernardić je favorit u utrci za šefa SDP-a. Prvi rezultati potvrđuju da u drugi krug s njim ulazi i Ranko Ostojić

VIDEO

Prvi rezultati pokazuju da u drugi krug izbora za šefa SDP-a idu Ranko Ostojić i Davor Bernardić.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zahvaljujem svima koji su mi ukazali svoje povjerenje. Čestitam Vesni, Gogi, Karolini, Orsatu, Ranku, Toninu. Mi smo velika stranka, hvala na korektnoj kampanji - rekao je Bernardić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

- Kolegice i kolege su ukazavši mi povjerenje stavili do znanja da su SDP-u potrebne promjene - dodao je i još jednom se zahvalio svima.

- Hvala na fer borbi, čestitam što smo uspjeli sačuvati obraz SDP-a. Siguran sam da će tako biti i u drugom krugu - rekao je drugoplasirani Ranko Ostojić.

Tonino Picula jedini je otkrio kome će dati podršku u drugom krugu, a to je Davor Bernardić.

Zlatko Komadina izrazio je stajalište da SDP ne treba trošiti predsjednika stranke na kandidaturu za nadolazeće izbore za gradonačelnika Zagreba.

- Mislim da Davor Bernardić, ukoliko bude predsjednik stranke, ne bi trebao biti kandidat za gradonačelnika Zagreba- rekao je Komadina.

Izrazio je i stav što se tiče kandidature HNS- ove Anke Mrak-Taritaš za gradonačelnicu Zagreba.
- Da je manja sredina, SDP bi mogao podržati HNS... - komentirao je Komadina.

21:47 Neslužbeno, Davor Bernardić i dalje vodi s 46 posto glasova. Iza njega je Ranko Ostojić s 23 posto, slijedi Orsat Miljenić s 17 posto te Tonino Picula s 11 posto.

21:40 Na kraju izgleda da Bero ulazi s velikom prednošću, konačno je osvojio oko 45 posto, dok je Ostojic ispod 25. Uskoro će i službeni rezultati u 22h.

20:22 Bernardić izgleda neće pobijediti u prvom krugu, ali je ostvario značajnu prednost od 20-ak posto ispred Ostojića. Prema našim informacijama, postoji interni dogovor Miljenić-Ostojić-Picula da tko god od njih dvojice prođe, dobije podršku druge dvojice. Ako ih njihovi birači poslušaju, Bernardiću slijedi teška bitka u drugom krugu. Ipak, prednost koju je ostvario je velika pa mu to s druge strane daje prednost u bitki za "crveni tron".

Miljenić i Picula osvajaju oko 15 posto glasova.

19: 39 Bernardić je ipak pao na ispod 50 posto, što bi značilo da će on i Ostojić u drugi krug.

19:10 Bernardić je izgleda u velikoj prednosti u Zagrebu pred Ostojićem.

19:07 Očekivano, u Splitu je zasad bolji Ostojić, ali Bernardić nije doživio potop, i tu je na drugom mjestu. U Vrgorcu je zasad bolji Ostojić, ali u Šibeniku primjerice Bernardić. Njih dvojica hvataju sve veću prednost pred ostalima.

18: 44 Bernardić je dobio i Rijeku, a odmah iza njega je Ranko. U Zadru je situacija obratna, Ranko je uvjerljivo bolji od Bernardića. U Gorici je veoma zanimljivo jer Ranko vodi tijesno. Zbroj glasova zasad govori da najviše glasova osvajaju Bernardić i Ostojić, ali ostaje vidjeti hoće li biti drugoga kruga.

18:30 Kako smo neslužbeno doznali Bernardić je dobio uvjerljivo najviše glasova u Bjelovaru, Gornjoj Dubravi, Sesvetama, Donjoj Dubravi... Izlaznost, kao što smo pisali, nije velika. Iako je u javnosti percipiran kao mogući šef SDP-a Tonino Picula definitivno ne stoji dobro, no ovo su tek prvi rezultati. Ranko Ostojić dobro stoji u nekim dalmatinskim ograncima SDP-a, primjerice na Supetru je on osvojio najviše glasova. 

Podsjetimo, članovi SDP-a danas su birali novog predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između sedam kandidata u utrci za nasljednika Zorana Milanovića, koji je stranku vodio gotovo cijelo desetljeće.

Za novog predsjednika natjecali su se Davor Bernardić, Ranko Ostojić, Tonino Picula, Orsat Miljenić, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić. Glasovalo se se na 542 biračka mjesta u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama između 9 i 18 sati. Drugi krug, ukoliko do njega dođe, će se održati 26. studenoga, kada će se birati između dva kandidata koji su osvojili najveći broj glasova u prvom krugu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 518
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.