Obavijesti

News

Komentari 328

Prvo je rušio Vladu, a sad bi kleknuo pred srpske veterane

Prvo je rušio Vladu, a sad bi kleknuo pred srpske veterane
1

"Ako netko treba ići u Beograd i moliti i klečati pred srpskim vojnikom, onda su to hrvatski branitelji, bez obzira što smo mi pobjednička vojska", kazao je Josip Klemm u sinoćnjem nastupu u Pressingu N1 televizije.

VIDEO

"Hrvatski branitelji zovu s terena, uplašeni su, neki su dezorijentirani", izjavio je Josip Klemm prije godinu dana na press konferenciji u šatoru u Savskoj, na prosvjedu branitelja kojem je upravljao ravno 555 dana.

A kako li su branitelji tek sada "uplašeni i dezorijentirani", koliko tek sad "zovu s terena", kad taj isti Josip Klemm poručuje da je spreman odazvati se razgovoru sa srpskim ratnim veteranima.

"Ako netko treba ići u Beograd i moliti i klečati pred srpskim vojnikom, onda su to hrvatski branitelji, bez obzira što smo mi pobjednička vojska", kazao je Klemm u sinoćnjem nastupu na N1 televiziji.

Dakle, isti onaj Klemm koji je praktički otvorio građanski rat protiv SDP-ove vlade, protiv njezinih ministara, protiv "jugokomunista", protiv onih koji "ne priznaju Domovinski rat", koji "vrijeđaju branitelje", sad kaže da su "hrvatski branitelji spremni moliti i klečati pred srpskim vojnikom".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otkad pobjednici kleče pred agresorima?

Čovjek koji je upravljao napadom prosvjednika na hrvatsku policiju na Markovu trgu, čovjek na čijem su prosvjedu blokirane ulice Zagreba plinskim bocama, čovjek koji je pozivao na mobilizaciju gardijskih i specijalnih postrojbi, pa čak i vodio prosvjednike pod prozor stana Zorana Milanovića, sada kaže da je spreman "klečati pred srpskim veteranima".

To bi dezorijentiralo i obične ljude, a kamoli neće hrvatske branitelje. Otkad to pobjednici kleče pred agresorima?

Ratoborni Klemm koji je bio spreman čak i nasilnim metodama rušiti hrvatsku vlast, nije samo odjednom postao zagovornik dijaloga sa srpskom stranom - što je svojedobno zamjerao SDP-ovoj vlasti - već je čak spreman "moliti i kleknuti" pred srpskim vojnikom.

Zamjerao je Milanovićevoj vladi da ne vodi računa o dostojanstvu i dignitetu branitelja, a onda pada na koljena pred onima koje naziva "agresorima".

Šatoraši su se živi zapaljivali, prijetili da će se bacati sa zgrada, zato što su Klemm i šatoraši rekli da ih njihova vlada nastoji izdati. Zaboga, čak su digli lomaču za Bojana Glavaševića koji je izjavio kako ga čudi što na srpskoj strani u Domovinskom ratu nema oboljelih od PTSP-a, a sad eto, Klemm odlazi još dalje i moli srpske veterane za pomoć. Na koljenima.

Naravno, uz podršku Kolinde Grabar Kitarović.

Kolindina podrška

Kao što mu je predsjednica, skupa s HDZ-om, davala podršku dok je u šatoru rušio hrvatsku Vladu, tako mu daje podršku i sada kad "na koljenima" odlazi na razgovor sa srpskim ratnim veteranima.

"Štogod može pridonijeti da se spuste tenzije i da se počnu konkretno rješavati pitanja nestalih", poručila je danas u Bruxellesu. 

Znači, dizanje tenzija usred Zagreba u svrhu rušenja lijevih predsjednika i premijera i instaliranja desne predsjednice i desne vlade apsolutno je dobrodošlo. Kao što je sada dobrodošlo spuštanje tenzija u odnosima sa srpskim ratnim veteranima. Ili što bi šatoraši rekli, "agresorima".

Domaći zadatak je izvršen, sad širimo aktivnosti preko granice.

A Klemm, kao pravi vojnik, ozbiljno shvaća svoju misiju. 

Nova misija

Prvu je već obavio, onu u šatoru. Drugu još nije, budući da nema naznaka da će se u skorije vrijeme izraditi Ustavni zakon o braniteljima, što je bio jedan od glavnih zahtjeva šatoraša. A treće misije, one pomirljive, pa i pokorne, tek se nedavno primio.

Međutim, Klemm ipak nije, kao istinski pomiritelj i ratni pobjednik, ponudio da klekne pred srpske žrtve u, primjerice, Varivodama ili drugim srpskim selima spaljenim i razorenim nakon Oluje, ili da klekne pred žrtve logora i stratišta za srpske civile u ratu, kako bi time doprinio unutarnjoj pomirbi i ozdravljenju. Ne, on će "kleknuti" pred one protiv kojih je ratovao.
Bitno da u tome ima podršku iste one političke ekipe kojoj je pomogao da se dočepa vlasti.

A branitelji? Oni više nisu "uplašeni i dezorijentirani", ne "zovu s terena". Josip Klemm opet drži stvari pod kontrolom.

Čak i bez plinskih boca.

Ostale kolumne Tomislava Klauškog potražite na Facebooku 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 328
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS